У среду, 25. маја 2016, у 11:00 часова у Холу Градске управе биће отворена изложба дечијих радова под називом „Живот планете почиње у мом срцу“. Изложбу организују ЈКП „Хигијена“, Секретаријат за заштиту животне средине Градске управе града Панчева, Центар за таленте „Михаило Пупин“ из Панчева и ЈКП „Зеленило“, поводом завршетка еколошке акције ”Сакупи и уштеди, видећеш да вреди” и Светског дана екологије. Изложба ће бити отворена до 30. маја 2016. године.

”Живот планете почиње у мом срцу” назив је теме која је била инспирација ученицима од 4. до 8. разреда основних школа у Панчеву и из насељених места. Ови ликовни радови резултат су акције ”Сакупи и уштеди, видећеш да вреди” која је по други пут реализована у нашем граду.

Жири је имао тежак задатак да награди три најбоља рада. Kонкуренција била оштра, па су уместо троје аутора, награђени четворо. Имамо прву, другу и две треће награде. Трећу награду равноправно деле: Емилија Јаковљевић, ученица II-2 разреда ОШ ”Жарко Зрењанин” из Качарева и Марко Кошпић, ученик V-4 разреда ОШ ”Свети Сава” из Панчева. Другом наградом награђује се Сара Кнежевић, ученица V-3 разреда ОШ ”Свети Сава” из Панчева и прво место је освојила Хелена Малић, ученица IV-3 разреда, такође из панчевачке ОШ ”Свети Сава”.

Награђени ученици ићи ће на једнодневну екскурзију на Палић, у суботу 4. јуна, а поводом Светског дана екологије, што је награда Секретаријата за заштиту животне средине Градске управе града Панчева.

Сви награђени ће добити и издања овог Секретаријата: Екопедија и Екобуквица, а првонаграђена Хелена Малић ће добити и ”Флеш меморију”.

Насловну страну следећег броја ”Екопедије”, часописа који објављује Секретаријат за заштиту животне средине, красиће првонаграђени цртеж на тему: „Живот планете почиње у мом срцу”.