Član Gradskog veća zadužen za ekologiju Vladimir Delja i predstavnici Gradske uprave grada Pančeva, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, predstavnici JKP-a „Zelenilo“, JKP-a „Higijena“ i uredništvo Redakcije časopisa „Ekopedija“, nakon poseta Ivanovu i Omoljici, organizovaće još dve ekološko-edukativne posete, i to Jabuci i Glogonju, a povodom Svetskog dana planete Zemlje, dolazećeg ekološki značajnog datuma. Oni će u ponedeljak, 11. aprila 2016. godine, biti gosti Mesne zajednice Jabuka i tamošnje Osnovne škole, dok će u utorak, 12. aprila, posetiti Mesnu kancelariju Glogonj i glogonjsku Osnovnu školu ”4. oktobar”.

Osim što će gosti održati kratko predavanje na temu značaja očuvanja životne sredine, pravilnog odlaganja otpada, blagovremenog čišćenja kanala u selima, ovo će biti prilika i za prolećno ulepšavanje školskih dvorišta i dvorišta Mesne zajednice Jabuka i Mesne kancelarije Ivanovo, zahvaljujući poklonu JKP ”Zelenilo” iz Pančeva, koje će obezbediti rasade cveća, kao i za postavljanje novih stubnih kanti za smeće, koje povodom ovih značajnih datuma Omoljici i Ivanovu poklanja v.d. direktora Aleksandar Stevanović u ime JKP-a ”Higijena” iz Pančeva.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine će polaznike ekoloških sekcija OŠ ”Goce Delčev” iz Jabuke i OŠ ”4. oktobar” iz Glogonja obradovati ”Ekobukvicom”, ekološkim bukvarom autora Zorana Bukura. O načinima očuvanja voda i pravilnom odlaganju otpada, najmlađima iz oba naseljena mesta poneku zanimljivost ispričaće Gordana Vlajić, urednica ”Ekopedije”, periodičnog izdanja Sekretarijata za zaštitu životne sredine GU Pančevo.