Члан Градског већа задужен за екологију Владимир Деља и представници Градске управе града Панчева, Секретаријат за заштиту животне средине, представници ЈКП-а „Зеленило“, ЈКП-а „Хигијена“ и уредништво Редакције часописа „Екопедија“, након посета Иванову и Омољици, организоваће још две еколошко-едукативне посетe, и то Јабуци и Глогоњу, а поводом Светског дана планете Земље, долазећег еколошки значајног датума. Они ће у понедељак, 11. априла 2016. године, бити гости Месне заједнице Јабука и тамошње Основне школе, док ће у уторак, 12. априла, посетити Месну канцеларију Глогоњ и глогоњску Основну школу ”4. октобар”.

Осим што ће гости одржати кратко предавање на тему значаја очувања животне средине, правилног одлагања отпада, благовременог чишћења канала у селима, ово ће бити прилика и за пролећно улепшавање школских дворишта и дворишта Mеснe заједницe Јабука и Месне канцеларије Иваново, захваљујући поклону ЈКП ”Зеленило” из Панчева, које ће обезбедити расаде цвећа, као и за постављање нових стубних канти за смеће, које поводом ових значајних датума Омољици и Иванову поклања в.д. директора Александар Стевановић у име ЈКП-а ”Хигијена” из Панчева.

Секретаријат за заштиту животне средине ће полазнике еколошких секција ОШ ”Гоце Делчев” из Јабуке и ОШ ”4. октобар” из Глогоња обрадовати ”Екобуквицом”, еколошким букваром аутора Зорана Букура. О начинима очувања вода и правилном одлагању отпада, најмлађима из оба насељена места понеку занимљивост испричаће Гордана Влајић, уредница ”Екопедије”, периодичног издања Секретаријата за заштиту животне средине ГУ Панчево.