И ове године Међународни дан јоге биће обележен у Панчеву, тако што ће у недељу, 19. јуна 2016. године, са почетком у 07.00 часова на локацији Градски парк,“Круг”, Трг краља Петра I, сертификоване инструкторке јоге Јога савеза Србије Драгана Милићевић и Милена Владисављевић-Бекседић водити бесплатни јавни јога час свим љубитељима јоге из Панчева и околине и тако их упознати са добробитима 4.000 година старе дисциплине.

Централна европска прослава обележавања Mеђународног дана јоге и ове године биће одржана 21. јуна у Прагу (Чешка), на којој ће Представници националног гранског Јога савеза Србије и ове године учествоваће у централној прослави у Прагу, а овај важан датум биће обележен и у свим градовима Србије где се налазе чланице Јога савеза Србије.

Међународни дан јоге успостављен је 2014. године од стране Генералне скупштине Уједињених нација уз подршку 193 делегата и 177 земаља, укључујући и подршку Републике Србије.

Јога савез Србије ове године прославио је 22. годину активности у промовисању јоге као здравог стила живота, а све активности савеза већ трећу годину заредом одржавају се под покровитељством Европске и Интернационалне јога федерације. Јога савез Србије је члан Спортског савеза Србије и Асоцијације спорт за све.

Фотографије са обележавања Међународног дана јоге 2015. године у Србији можете погледати овде:

Фотографије I

Фотографије II