Како употребити таленат, сагледавање лепоте савременог стваралаштва, образовање уметника у будућности, стваралачки идентитет, уметност дигиталног доба и сличне теме биће разматране на Каравану лепих уметности и мултимедија, који ће се одржати 18.10.2016. године у 20 часова, у Галерији савремене уметности у Панчеву.

На Каравану ће говорити:
– Бранислав Лечић, глумац (ванредни професор на Академији лепих уметности и мултимедија, продекан за развој)
– Петар Станојловић, редитељ (доцент, руководилац департмана менаџмента уметничке продукције и медија, помоћник декана за развој и сарадњу на Академији лепих уметности и мултимедија)
– Ђорђе Станојевић (ванредни професор на Академији лепих уметности и мултимедија, руководилац департмана визуелних уметности)
– Јелена Блечић, визуелна уметница (доцент, помоћник декана за маркетинг на Академији лепих уметности и мултимедија)


Покренут од стране Академије лепих уметности и мултимедија, Караван лепих уметности и мултимедија јесте назив за акцију која се спроводи већ неколико година у различитим местима широм Србије. Циљ овог пројекта јесте упознавање првенствено средњошколаца, али и генерално људи са начинима примене креативности у различитим животним сферама, од заната, преко студија, па до професија и позива, али и са уметношћу и културом и савременим дигиталним медијима у целини.
Подстакнути незаобилазним питањима средњошколаца и младих људи о даљем школовању, Караван лепих уметности и мултимедија труди се да путем предавања и интерактивних мотивационих радионица приближи свима начине на које могу да спроводе своју креативност, мотивишући их из искуства академских студија, али на било ком нивоу знања.
Караван лепих уметности и мултимедија покушава да приближи различите могућности и занимања попут глуме, дизајна, сликарства, савремених мултимедијалних израза, менаџмента у уметничкој продукцији и медијима. Сви заинтересовани за овакву врсту позива било на професионалном или аматерском нивоу, на овај начин имају прилику да кроз ове својеврсне трибине прошире своја знања.

Циљ Каравана јесте да предочи заинтересованима важност уметности и културе у сваком животном аспекту, али и и да скрене пажњу на неопходност креативности у пласирању производа, идеја, решења, иницијатива, било на аматерском било на професионалном нивоу.
Мисија Караван јесте снажење воље и вере у себе сваког најпре младог, али и било ког појединца који има кративне склоности и мотивисање на самоиницијативно делање и проналажење најадекватнијег пута за изражавање креативности. У ери деградације културе и уметности, када су под притиском тржишта ријалити шоу програми и естрада преузели примат над културним садржајима, овај пројекат јесте мисионарски подухват који подсећа и враћа заборављеним вредностима.

На трибинама Каравана гостују и говоре истакнути професори и сарадници Академије лепих уметности и мултимедија, легитимисани и признати у својим професијама.
Покретач, донатор и реализатор овог Каравана лепих уметности и мултимедија је Академија лепих уметности и мултимедија, приватна акредитована високошколска установа из Београда, која траје већ 19 година, а налази се у склопу Универзитета Унион. Колектив Академије чине истакнути, еминентни ликовни, драмски, телевизијски и филмски уметници, а међу признатим уметницима који су имали прилику да предају на Акадмеији јесу академик Владимир Величковић као и професор емеритус Вида Огњеновић.

 

Караван лепих уметности