Pancsevóban a városi közigazgatási hivatal mint egy egyedi szerv lett kialakítva, melynek keretein belül mükődnek az egyes szervezeti egységek :
– Polgármesteri hivatal
– 8 titkárság ( általános közigazgatás, képviselő testület ügyeivel foglalkozó, polgármester és a városi tanács ügyeivel, közszolgálati és szociális kérdések, városrendezés és építési és lakás-kommunális kérdések, gazdasági és közgazdasági fejlődésért felelős titkárság, adóügyi igazgatóság, mezőgazdasági titkárság, falu és területének feljődéséért felelős titkárság és a felügyeleti ügyekért felelős titkárság)
– 3 ügynőkség ( közbeszerzések, közlekedés és az ingatlan )
– A közös ügyek szolgálata
– Kommunális felügyelőség
A városi hivatal munkájának körszerüsítése és fejlesztése érdekében Pancsevó város 2009. juniúsában megnyította a a városi szolgáltató központot – a nagy szolgáltatói teremben ahol 22 ügyfélfogadó hely van, és a helyszín a felújított városi hivatal földszintje. A szolgáltató központ nyítvatartási ideje munkanapokon 8 – 15 óráig, de információt lehet még kérni a 013/311-211-es telefonszámon vagy a usluznicentar@pancevo.rs levélcímen.
Jelen újság következő lapjain bővebben leírjuk a hivatalok hatáskörét, felhatalmazásait és kötelezetségeit. Az áttekinthető és értelmessen leírt magyarázatoknak köszönhetően könnyebb lesz a lakosoknak a megfelelő szervhez fordulniuk ha különböző gondjuk támad, és így tudják jogaikat is megfelelően képviselni.
Ez az információs lap segít a polgároknak felíratkozni a választási névjegyzékre, munkavállalói könyvecske igénylésére, anyakönyvi kivonat igénylésére vagy építési engedély kérvényezésére, házasságkötési útmutatás, személyek szállításának engedélyeztetése, vendéglátó egység munkaidejének meghosszabbításának kérvényezése, az adó tartozás fizetésének halasztásához szükséges okíratok benyújtása és így tovább. A fenti felsorolás csak néhány hivatalos ügy amelyet Pancsevó város közigazgattási hivatalában megoldhatnak és a jogaikat tudják érvényesíteni.
A hivatalok részletes fenhatóságainak leírása a munkamenet folyamatával és más fontos értesítések találhatók az alábbi oldalakon.