Дводневни догађај под називом „Зелени спорт“  се одржао у Хали спортова на Стрелишту, од 19. – 20.06.2019. године.

На овом спортском догађају је учествовало 30 деце из Решице (Румунија) и преко 50 деце из Панчева, узраста од 10-15 година старости. Први дан се одржао заједнички тренинг свих екипа и узраста, док је други дан био резервисан за 2 утакмице мини рукомета за најмлађи узраст, а касније и рукометне утакмице дечака и девојчица старијег узраста..

У оквиру овог пројекта, финансираног од стране Европске Уније кроз Програм Интеррег ИПА прекограничиње сарадње Румунија-Србија, Хала спортова је енергетски санирана и реконструисане су термомашинске инсталације, старе 50 година.

Овај спортски објекат користе спортисти из околних општина, те је он регионалног карактера и његова рехабилитација је од значаја за више јужнобанатских општина. Хала није добила само нов изглед споља,  унутар хале су се услови за спортисте и гледаоце знатно побољшали.

Овом манифестацијом се симболично предаје Хала спортова младим нараштајима, у новом руку, како би унапређивали своје спортске вештине и одржавали братске односе са Решицама старе више од 30 година.