У својству покровитеља, Град Панчево десети пут учествује у европској манифестацији обележавања „Дана Дунава“, овог пута под слоганом „Активни за реке“.

Изложба радова која ће бити постављена  у холу Градске управе је резултат еколошко-ликовне радионице која је организована 15. јуна 2016.године на Градској плажи, а у циљу подизања свести јавног мњења. Своју поруку о значају очувања река, кроз ликовно стваралаштво, показало је више од осамдесет учесника.  У радионици коју је организовао УЛУ „Светионик“, учествовала су деца из предшколске установе „Дечија радост“, полазници ликовних секција, чланови ликовних и других невладиних и грађанских удружења, сликари , пензионери… На изложби ће бити изложени радови и Удружења „Препознај у себи“, дечијег атељеа „Мали геније“, чланови ликовне секције Клуба за стара и одрасла лица Геронтолошког центра Панчево,  Удружење оболелих од мултиплекс склерозе и Удружење „На пола пута“.

Отварање изложбе ликовно – еколошких  радова свих учесника манифестације „Дан дунава“ одржаће се  у холу Градске управе 27. јуна 2016.године у 12 часова.