Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, присуствовала је, у Народној Башти у Панчеву, отварању 21. Републичког такмичења медицинских школа у првој помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања, које организује Медицинска школа „Стевица Јовановић“ из Панчева, у периоду од 6. до 7. маја.

Републичко такмичење из прве помоћи и реалистичког приказа повреда, обољења и стања, 21. по реду, реализује се у два дана. Првог дана поред свечаног отварања такмичења у Народној башти, организовано је такмичење из реалистичког приказа повреда, обољења и стања, у школи, где екипе глуме ситуације у којима се повређују људи и збрињавање истих.

Другог дана је предвиђено такмичење из прве помоћи на Чардаку, Делиблатска пешчара, где екипе на више пунктова имају задатак да препознају повреде и збрину „повређене“. За екипе су повреде непознате и треба да их препознају и адекватно реагују на њих.

Учествују школе из Суботице, Краљева, Крагујевца, Ниша, Београда, Сремске Митровице, Ужица, Смедеревске Паланке и Ваљева. Школа домаћин се не такмичи, али наставници и ученици учествују као маркиранти, техничка подршка, судије. На такмичењу учествује 220 особа.