Град Панчево|grad@pancevo.rs

Енергетска ефикасност Румунија – Србија

//Енергетска ефикасност Румунија – Србија
Енергетска ефикасност Румунија – Србија 2018-01-28T21:21:55+00:00

banner2

Пројекат “Енергетска ефикасност – предуслов за бољу животну средину у прекограничном региону Румунија – Србија”

У оквиру првог позива Интеррег-ИПА Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија, за финансијског период 2014.-2020. година, град Панчево и општина Решица су поднели предлог пројекта 01.02.2016. године. Пројекат је прво прошао техничку контролу а затим и евалуацију у оквиру које је оцењен са високих 90.5 бодова у децембру месецу 2017. године. Уговор о донацији је потписан од стране Управљачког тела програма 25.05.2017. године. Пројекат се имплементира у оквиру програмског приоритета-Заштита животне средине и управљање ризицима, са циљем- Заштита животне средине и одрживо коришћење природних богатства.

Циљ пројекта je допринос енергетској ефикасности коришћењем обновљивих извора енергије и смањењем емисије гасова који производе ефекат стаклене баште. Укупна вредност пројекта је € 1.353.167 од чега је буџет града Панчева € 792.776 а буџет општине Решица € 560.391. Циљ пројекта ће се постићи кроз инвестиције у објекте са обе стране границе као и више промотивних и едукативних активности на тему енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије. Један од заједничких резултата на пројекту ће бити Студија у вези иновативних решења за коришћење обновљивих извора енергије примењенљивих у прекограничном региону.

Град Панчево ће унапредити систем за грејање и хлађење хале спортова, урадити изолацију зидова и крова и заменити столарију на објекту Халу спортова. Након завршетка радова,  Хала спортова ће прећи из енергетског разреда Е у енергетски разред Ц. Општина Решице ће инсталирати соларне панеле за загревање санитарне воде за на крову здравствено-спортског комплекса који ће смањити потрошње гаса од 26.600 м3/год. односно редукцирати емисије CO2 54.200кг/год. за потребе загревања воде.

 

grb grada

Вести

2912, 2017

Позив за достављање понуда за извођење радова на Хали спортова

Овде можете преузети тендерску документацију за извођење следећих радова на Хали спортова: - Замена столарије - Изолација зидова и крова - Инсталација система з [...]

1306, 2017

Представљен пројекат у оквиру “Недеље енергије”

У оквиру манифестације „Недеља енергије“ одржана је конференција „Нове технологије и одрживи градови“ на којој се представљен пројекат града Панчева и партнерск [...]

 

Величина слова
Контраст