Поводом Дана града, 8. новембра 2015. године, одржана је Свечана седница Скупштине града у Културном центру Панчева. Градоначелник Панчева Саша Павлов и председник Скупштине Тигран Киш пожелели су добродошлицу гостима и честитали Панчевкама и Панчевцима Дан града.

Градоначелник је говорећи о економском напретку града акценат ставио на стратешке правце, подизање конкурентности, привлачење инвестиција, оживљавање индустрије и развој пољопривредне производње Панчева. Он је нагласио потребу за рационализацијом – рационалним коришћењем предности нашег града и природних, привредних и људских ресурса којим располажемо и као један од циљева навео остварење јефтинијег, мањег и ефективнијег јавног и јавно-комуналног сектора. Градоначелник је позвао на грађанску иницијативу, активизам и локал патриотизам, јер тај мали ангажман појединца представља велики допринос развоју Панчева.

Председник Скупштине са посебном пажњом осврнуо се на талентоване и успешне младе Панчевке и Панчевце који постижу изузетне резултате на универзитетима у Србији и иностранству, као и на примере добре праксе када је реч о раду локалног Парламента, као што су пројекат „Скупштина за све“, јавна слушања и Дан за одборничка питања.

Овом приликом, уручене су и Новембарске награде за 2015. годину – учитељици Бранки Давидовић и Гимназији „Урош Предић“ из области образовања и доктору Душану Стојићу, из области здравства.

Међу бројним званицама, свечаној седници присуствовали су и почасни грађанин Панчева, амбасадор Европске уније и шеф делегације ЕУ у Србији његова екселенција Мајкл Девенпорт, као и гости из братимљеног града Ступино у Русији.