Povodom Dana grada, 8. novembra 2015. godine, održana je Svečana sednica Skupštine grada u Kulturnom centru Pančeva. Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i predsednik Skupštine Tigran Kiš poželeli su dobrodošlicu gostima i čestitali Pančevkama i Pančevcima Dan grada.

Gradonačelnik je govoreći o ekonomskom napretku grada akcenat stavio na strateške pravce, podizanje konkurentnosti, privlačenje investicija, oživljavanje industrije i razvoj poljoprivredne proizvodnje Pančeva. On je naglasio potrebu za racionalizacijom – racionalnim korišćenjem prednosti našeg grada i prirodnih, privrednih i ljudskih resursa kojim raspolažemo i kao jedan od ciljeva naveo ostvarenje jeftinijeg, manjeg i efektivnijeg javnog i javno-komunalnog sektora. Gradonačelnik je pozvao na građansku inicijativu, aktivizam i lokal patriotizam, jer taj mali angažman pojedinca predstavlja veliki doprinos razvoju Pančeva.

Predsednik Skupštine sa posebnom pažnjom osvrnuo se na talentovane i uspešne mlade Pančevke i Pančevce koji postižu izuzetne rezultate na univerzitetima u Srbiji i inostranstvu, kao i na primere dobre prakse kada je reč o radu lokalnog Parlamenta, kao što su projekat „Skupština za sve“, javna slušanja i Dan za odbornička pitanja.

Ovom prilikom, uručene su i Novembarske nagrade za 2015. godinu – učiteljici Branki Davidović i Gimnaziji „Uroš Predić“ iz oblasti obrazovanja i doktoru Dušanu Stojiću, iz oblasti zdravstva.

Među brojnim zvanicama, svečanoj sednici prisustvovali su i počasni građanin Pančeva, ambasador Evropske unije i šef delegacije EU u Srbiji njegova ekselencija Majkl Devenport, kao i gosti iz bratimljenog grada Stupino u Rusiji.