У среду, 4. новембра 2015. године, на спомен-обележју Стратиште на Јабучком путу, одржана је комеморација за Јевреје страдале у ноћи 4. новембра 1941. године.

Почаст жртвама одали су градоначелник града Панчева Саша Павлов, председник Скупштине града Панчева Тигран Киш, заменик градоначелника Панчева Саша Левнајић, амбасадор Израела у Београду његова екселенција Јосеф Леви, председник Јеврејске општине у Панчеву Давид Монтијас и представници Јеврејских општина Кикинда, Земун и Београд.

Градоначелник Панчева Саша Павлов обратио се присутнима речима:
– Та сулуда идеја да читави народи немају право не само на државу и територију, већ ни на голи живот, резултирала је одмаздом, кроз историју незабележеном по начину суровости. Сећање на пострадале није само морална и лична обавеза изражавања пријатељства према недужним жртвама и њиховим породицама, које су живот наставиле у болу, то је и најмање што можемо да учинимо у нади и страху да се слично заиста никада не понови, јер оваквим јавним чином ми сведочимо да ратни злочини не могу остати сакривени, нити заборављени, јер суд историје нема другог начина до сећања. Због тог сведочења окупили смо се и данас, на месту на коме је погубљено више хиљада Јевреја, такође и Срба и Рома, рекао је градоначелник.

Амбасадор Израела у Београду његова екселенција Јосеф Леви позвао је на колективно сећање на Холокауст и рекао да је ово део заједничке историје и страдања и део историје Републике Србије.

– Желим овом приликом да захвалим граду Панчеву који је организовао овај догађај. У исто време, желео бих и топло бих замолио да на следећим комеморацијама, наравно Јевреји треба да посећују ове комеморације, али исто тако, хришћани, муслимани, Јевреји, сви људи треба да дођу да се поклоне и одају почаст жртвама, истакао је амбасадор Израела у Београду.

Глумац Мирослав Жужић одрецитовао је песму Мирослава Антића „Кад сам био гарав“, а уметница Габријела Николић извела је перформанс посвећен јеврејским жртвама фашизма у пратњи хора „Браћа Барух“ из Београда, након чега је уследило полагање венаца амбасадора Израела у Београду и представника Јеврејских општина поменутих градова, а венце у име Града Панчева положили су градоначелник Саша Павлов и председник Скупштине Тигран Киш.