Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i predstavnik Kompanije NIS Svetozar Eremić su uručili Opštoj bolnici Pančevo savremenu medicinsku opremu u okviru programa podrške „Zajednici zajedno“. Primopredaji je prisustvovao i dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice Pančevo. Porodilište je dobilo novi ultrazvučni i CTG aparat, kao i porođajni sto čime su unapređeni dijagnostika i kvalitet pružanja zdravstvenih usluga za sve pacijentkinje iz Pančeva i okoline.

Aleksandar Stevanović se zahvalio kompaniji NIS jer već 15 godina kontinuirano ulaže u projekte od velikog značaja za celu zajednicu.

„Kada smo 2022. godine krenuli u dogovore šta je u oblasti zdravstva potrebno Pančevu odmah sam rekao da moramo da uključimo dr Slobodana Ovuku i Opštu bolnicu Pančevo i čujemo šta im je neophodno. Na osnovu toga smo, Grad Pančevo i NIS kao društveno odgovorna kompanija sa kojom imamo izuzetnu saradnju, zajedno dogovarali šta možemo da uradimo. Oprema koja je obezbeđena za porodilište je trenutno najsavremenija na tržištu. Novi savremeni porođajni sto značajno će pomoći i doktorima i babicama prilikom porođaja, ali pre svega da će trudnicama omogućiti ugodniji i lakši porođaj. Saradnja Grada i NIS-a kroz ovaj projekat traje od 2009. godine i do sada je realizovano 153 projekta. NIS je sa 212 miliona dinara podržao projekte u Pančevu, a i u buduće ćemo nastaviti saradnju u drugim oblastima, poput obrazovanja. Ovaj projekat bih posebno izdvojio, jer rađanje dece je nešto što je za sve nas veoma važno i drago mi je što smo zajedno uspeli da obezbedimo opremu koja će unaprediti i olakšati, kako rad, tako i funkcionisanje Opšte bolnice“, naglasio je gradonačelnik Pančeva Stevanović.

Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Ovuka istakao je da je nabavka ove opreme veoma značajna imajući u vidu da se u porodilištu u Pančevu svake godine rodi oko 1.500 beba iz celog južnog Banata.

„Znamo koliko NIS ulaže u našu zajednicu, a ovaj projekat je poseban po tome što mi sada zahvaljujući jednom savršenom ultrazvučnom aparatu i aparatu za kardiografiju možemo da pratimo život bebe još u majčinom stomaku. Ovakva oprema nam omogućava da na vreme uočimo određene anomalije ploda, da reagujemo u skladu sa tim. Po tome je ovaj projekat jedinstven“, rekao je dr Ovuka i zahvalio se kompaniji NIS i Gradu Pančevu koji su prepoznali važnost projekta.

Savremena medicinska oprema za potrebe porodilišta Opšte bolnice u Pančevu vredna je 15 miliona dinara.

„Svesni činjenice da je pitanje nataliteta tema od državnog značaja programski ciklus „Zajednici zajedno“ u 2022. godini sproveli smo pod sloganom „Da se nove nade rode“ i posvetili ga upravo unapređenju reproduktivnog zdravlja i povećanju nataliteta. Kontinuirano ulaganje u zajednicu je jedan od prioriteta kompanije NIS. Ove godine program „Zajednici zajedno“ obeležava 15 godina postojanja, sprovodi se u 13 gradova i opština širom Srbije, a Pančevo učestvuje u ovom programu od samog početka i nastavićemo i u budućnosti dobru saradnju ko i do sada“, rekao je Svetozar Eremić, predstavnik kompanije NIS.