Градоначелник Панчева Александар Стевановић и представник Компаније НИС Светозар Еремић су уручили Општој болници Панчево савремену медицинску опрему у оквиру програма подршке „Заједници заједно“. Примопредаји је присуствовао и др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево. Породилиште је добило нови ултразвучни и ЦТГ апарат, као и порођајни сто чиме су унапређени дијагностика и квалитет пружања здравствених услуга за све пацијенткиње из Панчева и околине.

Александар Стевановић се захвалио компанији НИС јер већ 15 година континуирано улаже у пројекте од великог значаја за целу заједницу.

„Када смо 2022. године кренули у договоре шта је у области здравства потребно Панчеву одмах сам рекао да морамо да укључимо др Слободана Овуку и Општу болницу Панчево и чујемо шта им је неопходно. На основу тога смо, Град Панчево и НИС као друштвено одговорна компанија са којом имамо изузетну сарадњу, заједно договарали шта можемо да урадимо. Опрема која је обезбеђена за породилиште је тренутно најсавременија на тржишту. Нови савремени порођајни сто значајно ће помоћи и докторима и бабицама приликом порођаја, али пре свега да ће трудницама омогућити угоднији и лакши порођај. Сарадња Града и НИС-а кроз овај пројекат траје од 2009. године и до сада је реализовано 153 пројекта. НИС је са 212 милиона динара подржао пројекте у Панчеву, а и у будуће ћемо наставити сарадњу у другим областима, попут образовања. Овај пројекат бих посебно издвојио, јер рађање деце је нешто што је за све нас веома важно и драго ми је што смо заједно успели да обезбедимо опрему која ће унапредити и олакшати, како рад, тако и функционисање Опште болнице“, нагласио је градоначелник Панчева Стевановић.

Директор Опште болнице др Слободан Овука истакао је да је набавка ове опреме веома значајна имајући у виду да се у породилишту у Панчеву сваке године роди око 1.500 беба из целог јужног Баната.

„Знамо колико НИС улаже у нашу заједницу, а овај пројекат је посебан по томе што ми сада захваљујући једном савршеном ултразвучном апарату и апарату за кардиографију можемо да пратимо живот бебе још у мајчином стомаку. Оваква опрема нам омогућава да на време уочимо одређене аномалије плода, да реагујемо у складу са тим. По томе је овај пројекат јединствен“, рекао је др Овука и захвалио се компанији НИС и Граду Панчеву који су препознали важност пројекта.

Савремена медицинска опрема за потребе породилишта Опште болнице у Панчеву вредна је 15 милиона динара.

„Свесни чињенице да је питање наталитета тема од државног значаја програмски циклус „Заједници заједно“ у 2022. години спровели смо под слоганом „Да се нове наде роде“ и посветили га управо унапређењу репродуктивног здравља и повећању наталитета. Континуирано улагање у заједницу је један од приоритета компаније НИС. Ове године програм „Заједници заједно“ обележава 15 година постојања, спроводи се у 13 градова и општина широм Србије, а Панчево учествује у овом програму од самог почетка и наставићемо и у будућности добру сарадњу ко и до сада“, рекао је Светозар Еремић, представник компаније НИС.