Proslavljeni srpski vaterpolista Nikola Rađen posetio je danas Pančevo u okviru programa promocije letnjeg kapma vodenoh sportova “Number One”. Sa Rađenom i njegovim saradnicima razgovarali su i Aleksdandar Stevanović, član Gradskog veća zadužen za stambeno-komunalne poslove, Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza, Dejan Perić, generalni sekretar Sportskog saveza i Predrag Stojadinov, direktor JKP “Mladost”.

Gradonačelnik smatra da će zainteresovanost za kamp biti na viskom nivou ne samo zbog toga što Pančevo ima šampione i perspektivne mlade sportiste u vodenim sportovima, već i zbog toga što kamp vode sportisti koji su proneli slavu vaterpola na svetksom nivou. Takođe je istakao da smatra da kamp treba podržati jer organoizatori kapma pokušavju da postave organiozaciju sporta na jedan moderniji način za šta grad ima kapaciteta, a i izdvaja ozbiljna sredstva za razvoj sporta uopšte.

U cilju promocije kapma u utorak, 11. jula u 18 časova, na otvorenom bazenu održaće se prijateljska vateropolo utakmica između kluba “Number One” koju će predvodtiti Nikola Rađen i vaterpolo kluba “Mladost”.

U međunarodnom kampu “Number One” preko 170 mališana iz Srbije, regiona, ali i Australije, Austrije, Novog Zelanda, Izraela, imaće priliku da treniraju vaterpolo uz legende vaterpola Dragane Ivković, Igora Gočanina, Igora Milanovića, Dejana Savića.

Kamp će se održati u Vrnjačkoj Banji u periodu od 15. jula do 12. avgusta u četiri smene.