U četvrtak, 1. marta 2017. godine uručeni su ugovori poslednjoj grupi lica koja su krajem prošle godine konkurisala za dodelu subvencije početnicima u biznisu za samozapošljavanje u 2016. godini i kojima su odobrena sredstva za započinjanje sopstvenog posla.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenim licima u cilju započinjanja sopstvenog posla, odnosno pružanja podrške novoosnovanom privrednom subjektu, u jednokratnom iznosu do 500.000,00 dinara.

Ugovore je uručio član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković, koji je tom prilikom izjavio da su okviru programa samozapošljavanja, kao jedne od mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, krajem decembra odobrena sredstva za 18 korisnika u iznosu od 4.665.000,00 dinara. Sem novčane podrške, novim preduzetnicima na raspolaganju je i pravno-finansijsko savetovanje u trajanju od 12 meseci, ističe gradski većnik.

Jedna od osam mera u okviru LAPZ-a i načina da sugrađani pronađu zaposlenje jeste i Sajam zapošljanja, koji će ove godine biti održan 29. marta, najavio je Čučković.