Граду Панчеву су, на основу јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области локалног и регионалног економског развоја, као и у области водоснабдевања и заштите вода Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, одобрена средства за два важна капитална пројекта.
Председник Покрајинске владе Игор Мировић на свечаности у Покрајинској влади уручиo је данас, 31. јануара 2018. године уговоре за реализацију пројеката одобрених на конкурсима Управе за капитална улагања Војводине.
Средства у укупном износу од 1,931 милијарди динара, додељена су за реализацију 36 пројеката на територији 29 градова и општина у Војводини, у областима саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, водоснабдевања и заштите воде, предшколског образовања, развоја спорта и у области енергетске ефикасности.
У складу са одлукама о додели средстава, граду Панчеву је додељено укупно 120.147.245,64 динара.
У области локалног економског развоја то је пројекат “Инфраструктурно опремање “Северне индустријске зоне” у Панчеву – завршетак изградње саобраћајница у износу од 33.187.148,33 динара, а у области водоснабдевања и заштите вода пројекат “Изградња потамишког колектора – ИИ фаза у износу од 86.960.097,31 динара.
Овим поводом, градоначелник Панчева Саша Павлов присуствовао је свечаном уручењу уговора и том приликом истакао:

– Добили смо веома значајна средства за два пројекта. Нама су оба ова пројекта у истој функцији, примарно за стављање северне пословне зоне у функцију и тотално инфраструктурно опремање северне пословне зоне. Друга јако битна компонента, јер се овде, напомињем, ради о другој фази, прва фаза је већ била довољна са пословну зону, а друга фаза поред подизања капацитета ове мреже омогућава да у наредним годинама, или већ наредне године омогућимо прикључење великог броја корисника и близу 20 хиљада наших суграђана на мрежу фекалне канализације, односно потамишки колектор и да они добију много бољу услугу, што је ништа мање важно од пуштања у функцију северне пословне зоне.

Овај новац је дошао у најбољем моменту зато што имамо веома озбиљне инвеститоре који ћe, надам се, да кренути са изградњом током ове године, тако да овај новац у суштини представља растерећење буџета града Панчева, јер да новац нисмо добили од Покрајине, били бисмо на неки начин приморани да ова средства издвојимо из локалног буџета.

У ове две и по године, мислим да град Панчево и Покрајинска влада никада нису имали бољу сарадњу. Немојмо заборавити да је Покрајинска влада, односно Управа за капитална улагања, прошле године финансирала изузетно значајан пројекат, а то је реконструкција Опште болнице у Панчеву.

Град Панчево је сходно значају уважен, с обзиром на то да је један од четири највећа града у Војводини, ове године је издвојено преко 120 милиона динара и ми се искрено надамо да то неће бити све, али за прву фазу је сасвим довољно средстава. Ово указује и на озбиљност пројеката које је радила Градска управа, јер сигурно је квалитет пројеката био од важног значаја код доношења одлуке.