Маја Витман, градска менаџерка обишла је радове у Качареву, асфалтирање последњег слоја Првомајске улице.

„Посносни смо на сваки асфалтиран метар пута који смо урадили. Путна инфраструктура нам је од великог значаја. Захвални смо на изузетној сарадњи са Месном заједницом и грађанима Качарева, а у том смеру настављамо сарадњу и будућа улагања. Приоритети грађана су нам на првом месту и тако планирамо све стратешке пројекте. Наша заједничка залагања нам дају ветар у леђа, и зато треба да радимо још више и ефикасније. У току октобра радове смо извели у улици Народног фронта и Првомајској. На основу приоритета који смо добили од стране МЗ Качарево рехабилитована је улица Народног фронта, скинут је слој старог асфалта који је дотрајао и урађена су два слоја новог асфалта у дужини 1.500 метара. Данас се радови изводе на завршном слоју у Првомајској улици у дужини улице од око 1.200 метара. Након завршеног асфалтирања урадиће се банкине од каменог агрегата ширине пола метра и уредиће се канали где је то потребно“, каже Маја Витман.

Пројектом јавног приватног партерства на територији града Панчева урађено је 172 улица, односно 87,7 км путева, од тога у претходне три године у Качареву је урађена рехабилитација коловоза у дужини од 7 км, односно 12 улица са коловозима, паркинзима и тротоарима.

„Поред радова које завршавамо овим кругог у улици Народног фронта и Првомајској, у претходном периоду смо урадили још 10 улица у дужини од око 5,3 км. У току су и радови на рехабилитацији улица и јавних површина у насељеним местима Омољица, Банатски Брестовац, Глогоњ, Банатско Ново Село, Старчево и Долово. Са радовима се креће у току наредног периода у Јабуци“, истакла је Витман.