Поводом обележавања Дана чистог ваздуха, у четвртак, 3. новембра 2016. године, Катарина Бањаи, чланица Градског већа задужена за заштиту животне средине и одрживи развој и Жења Маринковић, у име ЈКП-а „Зеленило“, посадиле су у Народној башти младицу јавора.

Чланица Градског већа позвала je грађане да дају свој допринос обележавању Дана чистог ваздуха, да чувају животну средину и да мање користе аутомобиле.

С обзиром да су биљке природни пречистачи ваздуха решили смо да на Дан чистог ваздуха у сарадњи са Јавно-комуналним предузећем “Зеленило” посадимо једну младицу јавора у Народној башти. Одлучили смо се да то буде само једна младица дрвета, јер смо желели да ставимо акценат на то да је свако дрво важно и да оно има допринос у пречишћавању ваздуха, рекла је Бањаи.

Жења Маринковић изјавила је:

Дан чистог ваздуха симболично смо обележили тако што смо заједно са Градом засадили једну лепу младицу, али ЈКП Зеленило иначе скоро сваког дана обележава Дан чистог ваздуха, јер сваке године усадимо више хиљада стабала у нашем граду и околини и мислим да је наш допринос чистом граду у ваздуху велики.

dan-cistog-vazduha-u-pancevu