Gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov i Milenko Čučković, član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanje i socijalna pitanja, danas 26. decembra 2017. godine, su u Maloj sali Gradske uprave grada Pančeva, svečano uručili ugovore po programu samozapošljavanja.

Na osnovu Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje grada Pančeva za 2017. godinu raspisan je Javni poziv za dodelu subvencije početnicima u biznisu za samozapošljavanje u 2017. godini.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u cilju započinjanja sopstvenog posla od strane nezaposlenog lica, odnosno u cilju pružanja podrške novoosnovanom privrednom subjektu, u jednokratnom iznosu do 500.000,00 dinara.

Subvencionisano je 14 lica. Minimalan iznos je 200.000,00 dinara, a maksimalan je 400.000,00 dinara. Lista je doneta na osnovu kriterijuma koji su za ovu godinu prioriteti, a to su osetljive kategorije lica, IT sektor, proizvodna delatnost i pospešivanje zanatskih delatnosti. Uzete su u obzir i činjenice da li je neko u poslednje tri godine dobio subvencije po ovom osnovu, a neblagvremene i nepotpune prijave nisu uzete u obzir, kao ni suficitarna zanimanja.

A po Javnom pozivu pružaocima usluga za učešće u Programu za podršku početnicima u biznisu (pravno- finansijsko savetovanje u poslovanju), pristiglo je 3 prijave od kojih je jedna bila nepotpuna, a od druge dve izabrana je Agencija „Konekt 1997“ Pančevo, kao najisplativija ponuda.

Previđena sredstva za meru pravno-finansijsko savetovanje iznose 1.698.556,00 koja će biti isplaćivana na mesečnom nivou na osnovu Izveštaja o praćenju korisnika subvencija.