Katarina Banjai, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj je povodom sistematske deratizacije posetila domaćinstvo Radivoja Nikolića u Dolovu i tom prilikom izjavila:

– Sistematska deratizacija predstavlja jednu od osnovnih preventivnih mera za očuvanje zdravlja ljudi, odnosno za prevenciju prenosa zaraznih bolesti od strane mišolikih glodara. Grad Pančevo sistematsku deratizaciju sprovodi svakog proleća i jeseni. Godišnje se u budžetu grada za tu svrhu ostavljaju sredstva u iznosu od oko 10 miliona dinara, tako da je ona besplatna za naše sugrađane. Akcija suzbijanja je otpočela krajem prošlog meseca i urađena je u Glogonju, Jabuci, Kačarevu i Banatskom Novom Selu. Sada se radi u Dolovu i do kraja novembra biće sprovedena u svim naseljenim mestima, ali i u gradu. Inače, sistematskom deratizacijom biće obuhvaćeno oko 1.300 stambenih zgrada, oko 30.000 individualnih domaćinstava, nehigijenska naselja, divlje deponije, neuređene zelene površine i priobalje.

Radivoje Nikolić se zahvalio gradu Pančevu na humanom i pametnom gestu.

– Ova sredstva za deratizaciju puno znače. Nekoliko godina unazad grad Pančevo izdvaja sredstva za deratizaciju i deli ih besplatno. Ovde na selu ima dosta hrane i stoke, tako da ima dosta i glodara i ovo je za nas velika pomoć.