Катарина Бањаи, чланица Градског већа града Панчева задужена за заштиту животне средине и одрживи развој је поводом систематске дератизације посетила домаћинство Радивоја Николића у Долову и том приликом изјавила:

– Систематска дератизација представља једну од основних превентивних мера за очување здравља људи, односно за превенцију преноса заразних болести од стране мишоликих глодара. Град Панчево систематску дератизацију спроводи сваког пролећа и јесени. Годишње се у буџету града за ту сврху остављају средства у износу од око 10 милиона динара, тако да је она бесплатна за наше суграђане. Акција сузбијања је отпочела крајем прошлог месеца и урађена је у Глогоњу, Јабуци, Качареву и Банатском Новом Селу. Сада се ради у Долову и до краја новембра биће спроведена у свим насељеним местима, али и у граду. Иначе, систематском дератизацијом биће обухваћено око 1.300 стамбених зграда, око 30.000 индивидуалних домаћинстава, нехигијенска насеља, дивље депоније, неуређене зелене површине и приобаље.

Радивоје Николић се захвалио граду Панчеву на хуманом и паметном гесту.

– Ова средства за дератизацију пуно значе. Неколико година уназад град Панчево издваја средства за дератизацију и дели их бесплатно. Овде на селу има доста хране и стоке, тако да има доста и глодара и ово је за нас велика помоћ.