Јутрос (03.08.2017.) око 03.00 часова избио је пожар на старој панчевачкој депонији, по ивици тела депоније у дужини од 150м.
Највероватнији узрок пожара су високе температуре. Ватрогасне јединице су одмах реаговале по позиву и изашле на терен и пожар је локализован. Нема отвореног пламена, а још увек је присутан дим.

На терен су у раним јутарњим часовима изашла и јавно – комунална предузећа ЈКП „Зеленило“ и ЈКП „Водовод и канализација“, која су дошла са грађевинским материјалом и цистернама.

Ватрогасне службе ће бити присутне на терену током целог дана ради приправности и поливаће водом и делове депоније који нису били обухваћени пожаром ради превентиве, због високих температура заједно са цистернама ЈКП „Водовод и канализација“ и ЈКП „Хигијене“.

Градска управа града Панчева – Секретаријат за заштиту животне средине ангажовао је мобилно возило Завода за јавно здравље Панчева ради праћења и мерења евентуалног аерозагађења због дима.
Становништво и објекти око депоније нису угрожени, стање се константно прати и уколико буде било каквих промена, јавност ће бити обавештена.