Grad Pančevo, kao odgovorna lokalna samouprava, iskoristio je priliku da sprovede jedan od najboljih projekata do sada, a u pitanju je javno-privatno partnerstvo za finansiranje, rekonstrukciju, rehabilitaciju i održavanje puteva u zimskom i letnjem periodu.

Maja Vitman, gradska menadžerka, obišla je pripremne radove u Dolovu u sklopu projekta javno-privatnog partnerstva i tom prilikom izjavila:

– Mi smo po ovom projektu, u toku prethodne godine, za nepuna dva i po meseca uspeli da asfaltiramo nešto više od 20 kilometara puteva. Radovi su se odnosili na Banatsko Novo Selo, Glogonj, Starčevo, Banatski Brestovac i Omoljicu i nastavljamo sa radovima. Koristeći ovaj sada još uvek zimski period, kada nije moguće asfaltiranje, kako bismo dobili što kvalitetniji asfalt, čekaćemo lepše vreme, ali zato možemo da izvodimo pripremne radove koji se odnose na sve neophodne zemljane radove i posipanje rizle. U sklopu ovih radova u Dolovu su predviđene 4 ulice ukupne dužine nešto oko 3,5 kilometara puteva. Trenutno se nalazimo u ulici Lole Ribara. Pripremne radove smo završili u ulici Josifa Marinkovića i nastavićemo ovih dana u ulicama Zimskoj i Bratstva jedinstva. Ono što je važno još napomenuti da u razgovoru sa našim građanima, oni su još imali nekih dodatnih zahteva, grad Pančevo u sklopu sa privatnim partnerom gledaće da i te zahteve ispuni, jer ono što nam je svima važno da onog momenta kada radove budemo završili, da naši građani budu zadovoljni izvedenim radovima. Napomenula bih da Dolovo ima otprilike oko 38 kilometara puteva, a da evo u 21. veku imaju tek nešto više od polovine ove saobraćajne putne infrastrukture tek asfaltirano. Grad Pančevo se pobrinuo da ovim projektom koji će trajati 10 godina asfaltiramo sve ulice kako u Dolovu, tako i u svim drugim naseljenim mestima, ali isto tako i na teritoriji grada Pančeva, a ujedno nakon asflatiranja, svi ovi putevi će biti redovno održavani. Kao što sam rekla, jedan po mom mišljenju od najvažnijih projekata koji je grad Pančevo upravo završio i veoma brzo i efikasno nakon potpisivanja ugovora uveo našeg privatnog partnera u posao i pokazalo se da dobrom saradnjom, dobrom organizacijom posla i naravno, izuzetno dobrom saradnjom sa svim mesnim zajednicama, gde su sami građani u Savetu mesne zajednice delegirali one najbitnije ulice koje su po njihovom mišljenju najvažnije da se urade. Mi smo u toku prošle godine uspeli veoma brzo i efikasno po samom projektu da asfaltiramo veliki broj ulica u naseljima, odnosno na Misi i u Gornjem gradu. Radili smo par pešačkih staza na Tesli i na Kotežu, asfaltirali smo jednu ulicu na Kotežu 1 i pored svega ovoga primamo non stop zahteve od strane mesnih zajednica i građana i mi ćemo nastojati da na osnovu zahteva naših građana te radove i izvedemo. Takođe bih iskoristila priliku da najavim da nakon završetka ovih pripremnih radova u Dolovu, mi ćemo se preseliti u Jabuku kao sledeće naseljeno mesto. Po projektu javno-privatnog partnerstva je predviđeno da se urade Jabuka, Kačarevo i Ivanovo, to je ono što nam je ostalo i ono planski što je bilo predviđeno da u periodu, što se tiče naseljenih mesta, za 24 meseca, ja verujem da sigurno negde za osam meseci će svi radovi biti završeni.