Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je sa Goranom Vesićem, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Zoranom Drobnjakom, direktorom preduzeća Putevi Srbije obišao radove na rehabilitaciji puta Pančevo-Bavanište.

Gradonačelnik Stevanović se zahvalio ministru Vesiću na poseti i izrazio veliko zadovoljstvo zbog najavljenih radova koji su od velike važnosti ne samo za stanovnike Pančeva, već i celog južnog Banata.

„Mi nastavljamo i ne stajemo da radimo zajedno na rešavanju problema koji se tiču nas konkretno, a koji nisu direktno u našoj nadležnosti. Kao što je rekao ministar Vesić, ovaj putni pravac Pančevo-Bavanište je najopterećeniji putni pravac. To mi koji živimo u Pančevu znamo, ali i ljudi koji prolaze ovuda su se često susretali sa velikim gužvama i infrastrukturom koja nije bila na zadovoljavajućem nivou, a sve zbog velikog intenziteta saobraćaja koji se ovde odvija. U veoma kratkom roku smo dobili rehabilitovanu saobraćajnicu i danas je zadovoljstvo kretati se njom“, rekao je gradonačelnik Stevanović.

On je takođe istakao i nastavak ulaganja Grada Pančeva u putnu infrastrukturu.

„Kao Grad smo pre tri godine ugovorili projekat javno-privatnog partnerstva u vezi sa rekonstrukcijom i rehabilitacijom ulica u našem gradu i zahvaljujući tom projektu smo do sada, za tri godine i par meseca, koliko je on već na snazi, rehabilitovali i rekonstruisali skoro 90 km puteva i ulica na teritoriji grada Pančeva i više od 170 ulica. To ćemo nastaviti da radimo i u narednom periodu, tokom 2024. godine, u planu je da rekonstruišemo novih devet ulica u našem gradu“, najavio je Stevanović.

Ministar Vesić je istakao da su važni svi projekti koji unapređuju kvalitet života građana.

„Osim izgradnjom autoputeva i brzih saobraćajnica mi se bavimo i rekonstrukcijom regionalnih puteva koji nisu vredni kao autoputevi, ali su značajni za građane i komfor njihovog života. Jedan od takvih puteva je i put Pančevo-Bavanište čija je dužina 6,1 km, a koji je posebno važan zato što je to put koji je veoma opterećen i veoma frekventan, a predstavlja vezu podunavskog i južnobanatskog okruga, odnosno Pančeva i Kovina sa Smederevom i Požarevcem. Upravo zato i most koji se tu nalazi ćemo u narednom periodu rekonstruisati. S druge strane, prema Smederevu ćemo takođe raditi rekonstrukciju puta kako bi naravno oni koji koriste ovaj put mogli da imaju potpuno nov put na pravcu koji je značajan“, rekao je Goran Vesić.

Ministar Vesić je najavio i neke od značajnih investicija koje će posebno biti važne za stanovnike Pančeva i južnog Banata, projekat Sektora C kad su u pitanju putevi, tj veza između Bubanj potoka i Pančeva čime će biti završena obilaznica oko Beograda, koja će Pančevcima omogućiti tri priključenja na autoput.

Vrednost radova rehabilitacije puta Pančevo-Bavanište je nešto više od 180 miliona dinara bez PDV-a.