Prvi subvencionisani upis dece u privatnu predškolsku ustanovu u Pančevu

Skupština grada Pančeva na sednici održanoj 17. marta 2017. godine donela je Odluku o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Pančeva za radnu 2017/18. godinu. S tim u vezi Gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov dana, 15.06.2017. godine potpisao je Memorandum o saradnji za radnu 2017/18 godinu sa Predškolskom ustanovom „Kefalica“ iz Pančeva, povodom ostvarivanja prava na naknadu dela troškova za boravak dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice.

Gradska uprava grada Pančeva obaveštava građane čija se deca nalaze na listi čekanja za upis u Predškolsku ustanovu „Dečja radost“ Pančevo ili su na listi čekanja za upis u vrtićima u osnovnim školama u naseljenim mestima grada Pančeva da imaju pravo da podnesu prijavu za subvencionisani upis dece u Privatnu predškolsku ustanovu „Kefalica“ u Pančevu.

Za prijavu dece neophodno je od pomenutih ustanova preuzeti potvrdu (od ponedeljka, 19. juna 2017. godine) da je dete na listi čekanja. Sa tim dokumentom od četvrtka, 22. juna 2017. godine u Predškolskoj ustanovi „Kefalica“ Pančevo, koji se nalazi u ulici Svetozara Miletića broj 17, možete dobiti potvrdu da se dete može upisati u ovu ustanovu. Broj upisane dece koji subvencioniše Grad Pančevo ograničen je na trideset. Nakon pribavljanja obe potvrde, počev od utorka, 27. juna 2017. godine, možete podneti zahtev za ostvarivanje prava sa drugom dokumentacijom, u Uslužnom centru Gradske uprave grada Pančeva, u kancelariji broj 21.

Obrazac zahteva možete preuzeti ovde ili u Uslužnom centru grada Pančeva.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti telefonom: 308-871, a lice zaduženo za kontakt je Dragana Dačić u Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva.