U četvrtak, 9. marta gradonačelnik Saša Pavlov dočekao je u svom kabinetu reprezentativce Specijalne Olimpijade Srbije i poželeo im sreću i uspeh na predstojećim Specijalnim zimskim olimpijskim igrama.

Reč je o petoro sportista – članova Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Kliker“ i troje sportista – članova Sportskog kluba pri Domu „Srce u jabuci“, koji će se, u pratnji dvoje trenera, takmičiti u nordijskom trčanju na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama, koje će biti održane u Austriji sredinom marta 2017. godine.

Prijemu su prisustvovali i predsednik Sportskog saveza Pančevo, sekretar Saveza i predstavnici, predsednik kluba „Kliker, treneri i predstavnici klubova „Kliker“ i „Srce u jabuci“.

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je rezultat već postignut, činjenicom da ćemo u Austriji imati osam naših predstavnika, koji će na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama, u društvu 2500 sportista iz celog sveta, predstavljati našu zemlju i naš grad.

Ovo je veliki uspeh, inkluzija je prioritet Grada Pančeva i ne samo inkluzija u školskom sistemu, nego i inkluzija u sportu i u zdravstvu, pogotovo imajući u vidu da Grad Pančevo izdvaja prilično velika sredstva za sport, ali ne samo za vrhunski i rekreativni sport, nego i za sport osoba sa invaliditetom, radi njihove što bolje inkluzije, poručio je Saša Pavlov.

Sportski direktor Specijalne Olimpijade Srbije i predsednik i trener Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama ‚‚Kliker“ Miodrag Maksimović rekao je da su sportisti vredno trenirali i dobro se pripremili za Zimske igre, da će se potruditi da daju svoj maksimum i možda se iz Austrije vratiti sa nekom medaljom, te da i da je sam odlazak za svakog člana ekipe lepo životno, i lično i profesionalno iskustvo.

Pančevci su već imali uspeha na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama. Naime, tri naše sugrađanke osvojile su šest medalja, jednu zlatnu, na Zimskim igrama u Americi 2009. godine.