У четвртак, 9. марта градоначелник Саша Павлов дочекао је у свом кабинету репрезентативце Специјалне Олимпијаде Србије и пожелео им срећу и успех на предстојећим Специјалним зимским олимпијским играма.

Реч је о петоро спортиста – чланова Спортског клуба за децу и омладину са посебним потребама „Кликер“ и троје спортиста – чланова Спортског клуба при Дому „Срце у јабуци“, који ће се, у пратњи двоје тренера, такмичити у нордијском трчању на Специјалним зимским олимпијским играма, које ће бити одржане у Аустрији средином марта 2017. године.

Пријему су присуствовали и председник Спортског савеза Панчево, секретар Савеза и представници, председник клуба „Кликер, тренери и представници клубова „Кликер“ и „Срце у јабуци“.

Градоначелник је том приликом истакао да је резултат већ постигнут, чињеницом да ћемо у Аустрији имати осам наших представника, који ће на Специјалним зимским олимпијским играма, у друштву 2500 спортиста из целог света, представљати нашу земљу и наш град.

Ово је велики успех, инклузија је приоритет Града Панчева и не само инклузија у школском систему, него и инклузија у спорту и у здравству, поготово имајући у виду да Град Панчево издваја прилично велика средства за спорт, али не само за врхунски и рекреативни спорт, него и за спорт особа са инвалидитетом, ради њихове што боље инклузије, поручио је Саша Павлов.

Спортски директор Специјалне Олимпијаде Србије и председник и тренер Спортског клуба за децу и омладину са посебним потребама ‚‚Кликер“ Миодраг Максимовић рекао је да су спортисти вредно тренирали и добро се припремили за Зимске игре, да ће се потрудити да дају свој максимум и можда се из Аустрије вратити са неком медаљом, те да и да је сам одлазак за сваког члана екипе лепо животно, и лично и професионално искуство.

Панчевци су већ имали успеха на Специјалним зимским олимпијским играма. Наиме, три наше суграђанке освојиле су шест медаља, једну златну, на Зимским играма у Америци 2009. године.