U organizaciji Regionalne privredne komore Pančevo, 07. decembra 2016. godine u sedištu Komore  u Pančevu organizovana je prezentacija Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, kao i primene Zakona o inspekcijskom nadzoru sa aspekta koordinacije republičkih, pokrajinskih i lokalnih organa nadzora.

Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i Zakon o prevozu tereta u drumskom saobraćaju stupili su na snagu 12.08.2015. godine, ali je početak njihove primene odložen za osamnaest meseci od stupanja na snagu, odnosno 12. februara 2017. godine. Prelaznim i završnim odredbama ovih zakona predviđeni su izuzeci od opšteg početka primene.

S obzirom na to da se bliži navedeni termin primene svih odredbi, organizovana je ova prezentacija, na kojoj su predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS – načelnik za međunarodni drumski saobraćaj Damir Ledenčan i samostalni savetnik Tatjana Rašeta – predstavili Zakon i pružili pomoć u njegovom tumačenju.

Tumačenje u pogledu primene Zakona o inspekcijskom nadzoru vršili su republički inspektori za drumski saobraćaj Lazar Mosurović, Milan Žarković i Biljana Vitkovac.