Povodom početka školske godine gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i članica Gradskog veća za obrazovanje mr Tatjana Božić posetili su prvake u OŠ „Vasa Živković“, a zamenik gradonačelnika Predrag Živković i član Gradskog veća zadužen za komunanalnu oblast i predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Aleksandar Stevanović pozdravili su đake u OŠ „Isidora Sekulić“.

Ovom prilikom uz srdačne čestitke za početak đačkog doba i polaska u 1. razred najmlađim školarcima podeljeni su saobraćajni paketi (bezbednosti prsluci i saobraćajni bukvari) uz preporuke za bezbedno ponašanje u saobraćaju. Takođe, najavljena je i obuka za ovu generaciju prvaka na saobraćajnom poligonu realizovanom prvi put prošle godine u gradu Pančevu, koja treba da se održi sredinom meseca.

Gradonačelnik Pavlov izjavio je ovom prilikom:

– Za nas je zaista lep dan kada ovako započne obilaskom đaka prvaka, poželeli smo deci sretan ulazak u najlepše đačko doba, podelili smo im ove čuvene prsluke i bukvare, koji ukazuju na neka osnovna pravila u saobraćaju, najavili poligone, mislim da je to u ovom trenutku najvažnije a vezano za njihovu bezbednost, ali pretpostavljam da će prvake bake i deke pre svega, ali i mame i tate jedan duži period pratiti do škole i nazad. Svim đacima prvacima, ali i svoj deci još jednom želim srećan polazak u školu, da steknu nova prijateljstva, da im škola ostane u najlepšem sećanju I da naravno, mnogo toga nauče, jer je ovo i jedna velika škola života.

Tatjana Božić je takođe čestitala prvacima i napomenula je da je ove godine 1170 đaka upisalo prvi razred, što je otprilike standardni prosek za grad Pančevo, a da su odeljenja formirana poštujući kriterijum i pravilnik ministrastva, a to je da jedno odeljenje mora imati minimum 25 učenika i učenica.

 

dsc_1113dsc_1126img_20170901_090437