Програм подршке Владе Швајцарске развоју локалних самоуправа кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO започео је израду процене и анализе тренутног стања електронске усправе (е–Управе) на локалном нивоу, а резултати овог истраживања ће дати значајан допринос побољшању ефикасности, одговорности и транспарентности рада локалне самоуправе, као и унапређењу квалитета услуга за грађане и пословни сектор.

Истраживање има стратешки значај на нивоу Републике Србије и подржава га Владина канцеларија за информационе технологије и електронску управу.

Процена и анализа стања е-Управе и капацитета ЈЛС за њену примену спровешће се на републичком узорку од 60 јединица локалне самоуправе (ЈЛС). Истраживање ће обухватити и анкетирање грађана о информатичкој писмености, степену коришћења и задовољству грађана и пословног сектора постојећим електронским услугама.

Град Панчево учествује у овом истраживању, те позивамо грађане и представнике привреде да се укључе и дају своје мишљење, које нам је од изузетног значаја за унапређење наших услуга. Анкете се налазе на следећим линковима:

Анкета за грађане:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScnw8wffZVeEBKtb4n4bpDbRcNVd62e5USnvGzLkpueaVogYw/viewform

Анкета за привреду:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeI3x4pF1FU_ENYnGOhGAlKjNwVdbuyvEhU7XC_ldRFmcuAzQ/viewform