U sredu, 30. avgusta 2017. god u Gradskoj upravi grada Pančeva svečano je potpisan ugovor između Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije i Grada Pančeva o prenosu vlasništva Gradu Pančevu nad kompleksom stadiona FK „Dinamo“ u Pančevu.

Ugovor su potpisali Jovan Vorkapić, direktor Republičke agencije za imovinu i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

„Današnje potpisivanje ugovora o prenosu vlasništva Gradu nad stadionom Dinamo, odnosno celim kompleksom ima izuzetan značaj za Pančevo, jer su sve nepokretnosti koje čine gradski stadion definisane kao građevinsko zemljište za javne namene planirano za sport. Znači, u našim planskim dokumentima, oduvek je ova lokacija bila namenjena sportu i rekreaciji. Ovo je jedini gradski stadion u Pančevu i to što je prenet u javnu svojinu grada predstavlja mogućnost da sada Grad privede taj ceo prostor nameni, da uradi ne samo fudbalski teren, nego da se tu saniraju i pomoćni objekti i atletske staze. Dakle, ovim su se stekli uslovi za realizaciju projekata, pa i projekta izgradnje mini atletskog stadiona u smislu zakonskih urbanističko-tehničkih uslova, jer je ovo sada javna svojina i nosilac prava javne svojine – grad može po tom osnovu da izdejstvuje i građevinsku dozvolu i sve što je potrebno i ima rešene imovinsko-pravne odnose za ono što je neophodno gradu – za sport, za omladinu i rekreaciju. Ovo je objekat od opšteg interesa u oblasti sporta i ja se još jednom zahvaljujem Republičkoj direkciji za imovinu Republike Srbije na saradnji i na realizaciji ovog posla “ – izjavio je Saša Pavlov.

“Potpisivanjem ovog ugovora stvorili su se uslovi da Grad Pančevo može svojim sredstvima, a i uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Pokrajinskog sekretarijata i Vlade Republike Srbije da krene u dalji razvoj ovog kompleksa. Ovo nije prvi put da Vlada Republike Srbije i Republička direkcija za imovinu prenose pravo javne svojine nad gradskim stadionima i ovo činimo da bismo podstakli grad Pančevo i njegove sportiste da se bave kraljicom sportova – atletikom. Verujem da će biti još projekata sa gradom Pančevom, imamo još dosta ideja kako da pomognemo kao Vlada RS da se razvija u raznim oblastima. Zahvaljujem se ovom prilikom gradonačelniku Pavlovu ali i svim ljudima iz Gradske uprave koji su profesionalno pristupili ovom poslu i u rekordnom roku završili sve kako bismo došli do današnjeg potpisivanja”, izjavio je Jovan Vorkapić, direktor Republičke agencije za imovinu.