Заменица градоначелника Панчева Драгана Купрешанин и члан Градског већа града Панчева задужен за рад, запошљавање и социјалну политику Миленко Чучковић, посетили су установе социјалне заштите на територији града Панчева: „Збрињавање“, „Срце у Јабуци“, Геронтолошки центар, Дом за децу и омладину „Споменак“ и разговарали са представницима управе. Како је због строгих превентивних епидемиолошких мера забрањен улазак, на капији су их дочекали в.д. директора Милош Ђорђевић, в.д. директора Марија Маслаћ, в.д. директора Тања Лукић и в.д. директора Владимир Стевановски и укратко представили тренутну ситуацију у овим установама.

Дом за лица са оштећеним видом „Збрињавање“ у Панчеву је установа социјалне заштите за збрињавање слепих и слабовидих лица и једина је те врсте у Србији. У Дому „Збрињавање“ тренутно је смештено 120 корисника, док је у Дому „Срце у Јабуци“ смештено 178 корисника, за које је отпочела вакцинација у сарадњи са Домом здравља Панчево, те је прва група корисника већ примила вакцину, а у наредним данима се наставља имунизација и за све остале. Ситуација је и у Геронтолошком центру стабилна по питању пандемије и такође се почело са вакцинацијом. Корисници у Геронтолошком центру, који након прве имунизације и вакцине приме другу дозу и ревакцинишу се, након седам дана може им се дозволити посета у строго контролисаним условима, које ће инструкцијама унутар установе прилагодити и омогућити пре свега безбедност уз спровођење свих против пандемијских мера у смислу дезинфекције простора и обезбеђивања заштитне опреме и за кориснике и за њихове сроднике који дођу да их виде у одређеном временском трајању. У Геронтолошком центру је тренутно смештено 175 корисника. У Дому за децу и омладину „Споменак“ је ситуација под контролом и још се није отпочело са процесом вакцинације. Овде је тренутно смештено 22 корисника и 1 корисник у прихватилишту.

Све епидемиолошке мере се строго поштују, а установе имају сва неопходна дезинфекциона средства и опрему.

Челници Града Панчева напоменули су да Град стоји на располагању за сваку евентуалну помоћ, као и увек до сада, а нарочито у условима пандемије када највише морамо да бринемо о најосетљивијим и најрањивијим грађанима.