U saradnji Gradske uprave grada Pančeva i Gradskog komiteta za bezbednosti saobraćaja sprovedena je akcija podele fluoroscentne opreme poljoprivrednicima kako bi bili uočljiviji u saobraćaju. Cilj akcije, kojoj su prisustvovali Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj i Predrag Živković, predsednik Gradskog komiteta za bezbednost saobraćaja je povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

„Hteli smo ovu nedelju da iskoristimo za još jednu akciju Gradskog komiteta za bezbednosti saobraćaja. Za ovu godinu planirali smo određena sredstva i kupili dosta fluorescentne opreme koja se odnosi na vozače traktora i drugih poljoprivrednih mašina i koju delimo danas, svetloodbojne prsluke, zatim blinkere za spora vozila, znakove za obeležavanje vozila i rotaciona svetla. Vidljivost poljoprivrednih mašina u vožnji je veoma važna, to je i razlog ove akcije. Uočljivost poljoprivrednih mašina na putevima je problem broj jedan, jer je najčešći uzrok saobraćajnih nesreća, koje na žalost, često imaju fatalni ishod. Naglasak je dakle, na vidljivosti i zato ima dosta fluorescentne opreme koju smo podelili. Imali smo priliku, u razgovoru s predstavnicima Udruženja poljoprivrednika, da čujemo i druge probleme s kojima se suočavaju kada je u pitanju oblast saobraćaja. Izneti su konstruktivni predlozi i nadamo se da ćemo u budućnosti uspeti da ih primenimo i realizujemo. Poljoprivrednici su izneli probleme koji se odnose na magistralne puteve, na puteve gde je dozvoljena brzina veća nego na primer u gradskim uslovima i na vožnju u uslovima gde je smanjena vidljivost. Iz tog razloga u budućnosti ćemo posvetiti još više pažnje ovoj kategoriji vozača, i ne samo njima, nego povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju“ rekao je Živković.

Komitet za bezbednosti saobraćaja održavaće u narednom periodu predavanja koja su posvećena srednjoškolcima maturantima, ali i roditeljima u vezi korišćenja sigurnosnih pojaseva i dečjih sedišta. Takođe, u saradnji sa Agencijom za bezbednosti saobraćaja u planu su i predavanja koja se tiču direktno poljoprivrednika, kao učesnika u saobraćaju, kojima će kvalitetni predavači i po mesnim zajednicama u naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva, organizovati tribine kako bi se što bolje informisali i podigli nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.