У сарадњи Градске управе града Панчева и Градског комитета за безбедности саобраћаја спроведена је акција поделе флуоросцентне опреме пољопривредницима како би били уочљивији у саобраћају. Циљ акције, којој су присуствовали Владислава Максимовић, чланица Градског већа града Панчева задужена за пољопривреду, село и рурални развој и Предраг Живковић, председник Градског комитета за безбедност саобраћаја је повећање безбедности свих учесника у саобраћају.

„Хтели смо ову недељу да искористимо за још једну акцију Градског комитета за безбедности саобраћаја. За ову годину планирали смо одређена средства и купили доста флуоресцентне опреме која се односи на возаче трактора и других пољопривредних машина и коју делимо данас, светлоодбојне прслуке, затим блинкере за спора возила, знакове за обележавање возила и ротациона светла. Видљивост пољопривредних машина у вожњи је веома важна, то је и разлог ове акције. Уочљивост пољопривредних машина на путевима је проблем број један, јер је најчешћи узрок саобраћајних несрећа, које на жалост, често имају фатални исход. Нагласак је дакле, на видљивости и зато има доста флуоресцентне опреме коју смо поделили. Имали смо прилику, у разговору с представницима Удружења пољопривредника, да чујемо и друге проблеме с којима се суочавају када је у питању област саобраћаја. Изнети су конструктивни предлози и надамо се да ћемо у будућности успети да их применимо и реализујемо. Пољопривредници су изнели проблеме који се односе на магистралне путеве, на путеве где је дозвољена брзина већа него на пример у градским условима и на вожњу у условима где је смањена видљивост. Из тог разлога у будућности ћемо посветити још више пажње овој категорији возача, и не само њима, него повећању безбедности свих учесника у саобраћају“ рекао је Живковић.

Комитет за безбедности саобраћаја одржаваће у наредном периоду предавања која су посвећена средњошколцима матурантима, али и родитељима у вези коришћења сигурносних појасева и дечјих седишта. Такође, у сарадњи са Агенцијом за безбедности саобраћаја у плану су и предавања која се тичу директно пољопривредника, као учесника у саобраћају, којима ће квалитетни предавачи и по месним заједницама у насељеним местима на територији града Панчева, организовати трибине како би се што боље информисали и подигли ниво безбедности свих учесника у саобраћају.