У оквиру посете полазника Генералштабног усавршавања Школе националне одбране, градоначелник Саша Павлов одржао је официрима у уторак, 8. децембра 2015. године, предавање о граду Панчеву у Малој сали Градске управе.

Том приликом, присутни су одгледали промотивни филм о Панчеву, након чега је градоначелник града Панчева Саша Павлов полазницима пожелео добродошлицу и упознао их са општим подацима и занимљивостима о граду, уз осврт на војну улогу и значај Панчева кроз историју.

– Нама је изузетно драго да можемо да презентујемо град Панчево и да можда кроз ту презентацију код овде присутних побудимо жељу да поново дођу и обиђу све оно што би требало у овом граду да се види. С друге стране, ово ствара и развија један добар однос који имамо са Војском Републике Србије, који је веома значајан по свим питањима. Ми увек помажемо онолико колико је до локалне самоуправе, а много и они нама помажу, поготово у неким кризним периодима, изјавио је градоначелник.

Пуковник Драгомир Ђурић, професор војних вештина, наставник Катедре менаџмента, и пуковник Марко Зеленовић, начелник Генералштабног усавршавања, захвалили су се у име Војне академије граду Панчеву и градоначелнику на гостопримству и изразили жељу за наставком успешне сарадње са локалном самоуправом.

Пуковник Ђурић представио је 59. класу Генералштабног усавршавања, коју похађа 33 официра, од којих је 27 припадника Министарства одбране и Војске Србије и шест полазника из страних ОС (два држављана Републике Македоније, три држављана Босне и Херцеговине и један држављанин Алжира).

Генералштабно усавршавање у оквиру Школе националне одбране у Војној академији представља трећи ниво усавршавања након завршених основних студија официра из Министарства одбране Републике Србије и Војске Србије, као и официра из ОС страних земаља. У Панчеву се крајем сваке године организује обука за официре, која осим стручног дела обухвата и посету локалној самоуправи и неким установама културе.