Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, obišao je danas Internistički blok Opšte bolnice Pančevo, za čiju je rekonstrukciju Pokrajinska vlada izdvojila 500 miliona dinara. Radovi na rekonstrukciji su počeli 17. oktobra 2017.godine, a predviđeni rok za završetak radova je šest meseci.

Interno odeljenje Opšte bolnice nije renovirano, niti rekonstruisano još od izgradnje 1973. godine.

– S obzirom na to da smo nasledili zapušten zdravstveni sistem u Vojvodini, Pokrajinska vlada uložila je značajna sredstva u rekonstrukciju objekata i nabavku najsavremenije opreme – rekao je Mirović.

– Naš cilj je da u narednih pet do sedam godina potpuno rekonstruišemo zdravstveni sistem, da ga uvedemo u funkciju normalnog održavanja, da imamo kvalitetne dijagnostičke aparate, koji će u svakom momentu biti dostupni građanima – izjavio je predsednik Mirović.

Iz sredstava tekuće budžetske rezerve, Pokrajinska vlada za popravku CT aparata za Opštu bolnicu Pančevo izdvojila je 9,12 miliona dinara i 3,6 miliona dinara za nabavku ultrazvučnog kolor doplera za pedijatriju.

Gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov, obratio se prisutnima sledećim rečima:

– Zaista mi predstavlja veliko zadovoljstvo što imam priliku danas da ugostim premijera Pokrajinske vlade i njegove saradnike, pre svega Pokrajinskog sekretara za zdravstvo i direktora Uprave za kapitalna ulaganja i da im se zahvalim u ime svih mojih sugrađana, odnosno svih građana Pančeva, ali i ne samo građana Pančeva, nego šire jedne regije kao što je Južnobanatski okrug. Evo mi smo dokazali, odnosno Pokrajinska vlada u saradnji sa Gradom Pančevom i sa Vladom Republike Srbije, da ćemo za godinu dana dobiti jednu savremenu zgradu, novi Internistički blok u okviru Opšte bolnice Pančevo. Ovo je prvi put da je Pokrajina izdvojila preko 700 miliona dinara samo u budžetskoj 2017. godini za investicije u gradu Pančevu.

Pavlov je iskoristio priliku da kaže da je grad Pančevo, pored toga što je dobio preko 500 miliona dinara za Opštu bolnicu, dobio i po različitim konkursima iz APV-a, oko 176 miliona dinara u budžetskoj 2017. godini.

– Kroz finansiranje projekata, u dobroj saradnji, identifikovani su pravi prioriteti građana Pančeva, izdvojena su velika sredstva, nešto manji obim u školstvu, zdravstvu, za socijalnu zaštitu, ali preko 173 miliona dinara je investirano, odnosno, plasirano u infrastrukturne i kapitalne projekte i to pre svega iz domena poljoprivrede, koji je strateški resor grada Pančeva, ali i iz domena zaštite životne sredine, koji je uvek jedno od najvažnijih pitanja u vezi sa gradom Pančevom, a to je obnavljanje kanalizacione mreže, čišćenje kanalske mreže i još mnogo drugih stvari koje su finansirane od strane Pokrajine – dodao je gradonačelnik.

U okviru današnje posete, predsednik Mirović i gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, održali su radni sastanak, na kojem su razgovarali o mogućnostima rešavanja dva velika projekta u Pančevu, završetku poslednje faze Severne industrijske zone i izgradnji Potamiškog kolektora.

Tokom posete gradu Pančevu, predsednik Mirović obišao je i fabriku vode u Kovačici.