Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, обишао је данас Интернистички блок Опште болнице Панчевo, за чију је реконструкцију Покрајинска влада издвојила 500 милиона динара. Радови на реконструкцији су почели 17. октобра 2017.године, а предвиђени рок за завршетак радова је шест месеци.

Интерно одељење Опште болнице није реновирано, нити реконструисано још од изградње 1973. године.

– С обзиром на то да смо наследили запуштен здравствени систем у Војводини, Покрајинска влада уложила је значајна средства у реконструкцију објеката и набавку најсавременије опреме – рекао је Мировић.

– Наш циљ је да у наредних пет до седам година потпуно реконструишемо здравствени систем, да га уведемо у функцију нормалног одржавања, да имамо квалитетне дијагностичке апарате, који ће у сваком моменту бити доступни грађанима – изјавио је председник Мировић.

Из средстава текуће буџетске резерве, Покрајинска влада за поправку ЦТ апарата за Општу болницу Панчево издвојила је 9,12 милиона динара и 3,6 милиона динара за набавку ултразвучног колор доплера за педијатрију.

Градоначелник града Панчева, Саша Павлов, обратио се присутнима следећим речима:

– Заиста ми представља велико задовољство што имам прилику данас да угостим премијера Покрајинске владе и његове сараднике, пре свега Покрајинског секретара за здравство и директора Управе за капитална улагања и да им се захвалим у име свих мојих суграђана, односно свих грађана Панчева, али и не само грађана Панчева, него шире једне регије као што је Јужнобанатски округ. Ево ми смо доказали, односно Покрајинска влада у сарадњи са Градом Панчевом и са Владом Републике Србије, да ћемо за годину дана добити једну савремену зграду, нови Интернистички блок у оквиру Опште болнице Панчево. Ово је први пут да је Покрајина издвојила преко 700 милиона динара само у буџетској 2017. години за инвестиције у граду Панчеву.

Павлов је искористио прилику да каже да је град Панчево, поред тога што је добио преко 500 милиона динара за Општу болницу, добио и по различитим конкурсима из АПВ-а, око 176 милиона динара у буџетској 2017. години.

– Кроз финансирање пројеката, у доброј сарадњи, идентификовани су прави приоритети грађана Панчева, издвојена су велика средства, нешто мањи обим у школству, здравству, за социјалну заштиту, али преко 173 милиона динара је инвестирано, односно, пласирано у инфраструктурне и капиталне пројекте и то пре свега из домена пољопривреде, који је стратешки ресор града Панчева, али и из домена заштите животне средине, који је увек једно од најважнијих питања у вези са градом Панчевом, а то је обнављање канализационе мреже, чишћење каналске мреже и још много других ствари које су финансиране од стране Покрајине – додао је градоначелник.

У оквиру данашње посете, председник Мировић и градоначелник Панчева, Саша Павлов, одржали су радни састанак, на којем су разговарали о могућностима решавања два велика пројекта у Панчеву, завршетку последње фазе Северне индустријске зоне и изградњи Потамишког колектора.

Током посете граду Панчеву, председник Мировић обишао је и фабрику воде у Ковачици.