Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva posetio je pančevačko porodilište, zajedno sa Milenkom Čučkovićem, članom Gradskog veća grada Pančeva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku i darivao prvu bebu rođenu u 2023. godini.

„Današnjom posetom porodilištu nastavili smo tradiciju koja traje dosta dugo, da prvorođenu bebu u godini, koja se rodi u porodilištu u Pančevu, darujemo dukatom u ime Grada i na taj način poželimo dobrodošlicu u naš svet. Prvorođena beba već četvrtu godinu za redom nije sa teritorije Pančeva, majka Bojana Čižik i beba, mali Mateo, su iz Kovačice. Prošle godine smo uveli pravilo da pripremimo i dodatni prigodan poklon za prvu bebu koja se rodi u novoj godini, a roditelji žive na teritoriji Pančeva, pa je i beba koja se rodila 1. januara uveče, devojčica Ana Jankov dobila poklon. Čestitam roditeljima i želim, i njima, kao i Mateu i Ani sve najbolje i mnogo sreće u životu“, rekao je gradonačelnik Stevanović.

U novogodišnjoj noći u porodilištu su dežurali su dr Sonja Perković Kepeci, dr Bojan Kukić, sa babicama Mirjanom Rankov, Anom Mitanovski i pedijatrijskim sestrama Teodorom Ćosić i Jelenom Stokanić.