Maja Vitman, gradska menadžerka najavila je da u ponedeljak počinje rekonstrukcija ulice Kneza Mihaila Obrenovića, od ulice Milke Marković do Graničarske ulice. Rok za završetak radova je 90 kalendarskih dana.

„Prilikom izvođenja radova planira se fazna rekonstrukcija dela ulice Kneza Mihaila Obrenovića kako bi se omogućilo građanima naselja Tesla nesmetani prilaz do objekata. Izgradiće se novi kolovoz za dvosmerni saobraćaj sa svim kolskim priključcima za objekte u ulici i nove pešačke staze sa obe strane ulice. Planirani su i radovi rekonstrukcije vodovodne mreže i fekalne kanalizacije, rekonstrukciji javnog osvetljenja i na kraju kao i do sada, ozelenjavanje slobodnih površina“ rekla je Maja Vitman.

U prvoj fazi izvodiće se radovi na delu ulice Kneza Mihaila Obrenovića, od ulice Milke Marković do ulice Petra Kočića, oko 20 kalendarskih dana. Drugom fazom biće obuhvaćeni radovi do ulice Radoja Domanovića, dok će se u trećoj fazi obavljati radovi do Graničarske ulice. Nakon završetka hidrotehničkih radova i radova na trotoarima, počeće radovi saobraćajnice, zatim radovi na rekonstrukciji javnog osvetljenja i završnim slojevima trotoara, po fazama.

„Za vreme izvođenja radova biće postavljena privremena saobraćajna signalizacija koja će omogućiti bezbedno odvijanje saobraćaja u zoni izvođenja radova. Zbog usaglašavanja dinamike izvođenja radova, Sekretarijat za investicije je dopisom obavestio sve vlasnike infrastrukturnih objekata u ulici Kneza Mihaila Obrenovića da svoje eventualno predviđene radove na infrastrukturnoj mreži planiraju i usaglase sa dinamikom koju će definisati Grad Pančevo – Sekretarijat za investicije. Takođe su obavešteni da u slučaju da planiraju izgradnju kućnih priključaka za objekte u ulici Kneza Mihaila Obrenovića, takvu vrstu radova smatraju prioritetnim i da završe svoje radove pre početka izvođenja radova na rekonstrukciji ulice“ naglasila je menadžerka Vitman.

Stanari ulice Mihaila Obrenovića, da bi obezbedili blagovremene priključke na infrastrukturu, kao i priključke budući potencijalni investitori, potrebno je da se informišu u MZ „Tesla“ kako bi se traženi priključci izveli pre početka radova na rekonstrukciji ulice, jer je članom 19. Odluke o opštinskim putevima i ulicama na teritoriji grada Pančeva definisano da nakon završetka rekonstrukcije ulice u trajanju od dve godine, neće biti dozvoljeni radovi na raskopavanju ulice radi priključenja na komunalnu infrastrukturu.