Rezultati glasanja za projekte u oblasti turizma

PB glasanje

Građani i građanke Pančeva su u ponedeljak 09. novembra u okviru projekta “Participativno budžetiranje” glasali za jedan od četiri predloga projekta koji će biti finansiran iz budžeta grada u 2016. godini. Neposredno učešće građana u procesu kreiranja budžeta kroz ovaj pilot projekat, koji ima za cilj da informiše i edukuje javnost o mogućnostima građanske participacije i uspostavi održive mehanizme za ostvarenje takve mogućnosti, programski je za ovu godinu namenjen projektima koji  se odnose na unapređenje turističke ponude grada.

Odziv građanki i građana Pančeva je bio dobar i ukupno je prikupljeno 903 glasa, a rang lista je po broju osvojenih glasova sledeća:

1. Turistički brod grada Pančeva – 353 glasa
2. Razvoj kulturno-turističkih ruta Pančeva – 279 glasova
3. Obnova javnih satova grada Pančeva – 194 glasa
4. Vodička služba – Turistički vodič kroz Pančevo – 77 glasova.

Na osnovu rezultata glasanja i izveštaja Tima za implementaciju projekta, Gradsko veće grada Pančeva odlučivaće o planiranju finansijskih sredstava za ovu namenu prilikom izrade budžeta  za 2016. godinu, o čemu će građani i građanke biti informisani, kao i o daljim aktivnostima na realizaciji projekta „Participativno budžetiranje“.