United Group Fondacija zajedno sa kompanijom SBB i Total TV-om pokrenula je prethodne godine akciju čišćenja širom Srbije u kojoj i ove godine učestvuje grad Pančevo, a koja je prerasla u kampanju „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ u cilju podizanja svesti o značaju zaštite životne sredine, a koja obuhvata i doniranje parkova u 16 gradova. U toku kampanje, u više od 20 gradova Srbije, mobilni eko tim SBB-a, očistiće lokacije na kojima se ljudi najčešće okupljaju – pešačke zone, parkove, platoe i površine ispred zgrada.

Nakon čišćenja više lokacija u 17 gradova Srbije, kampanja je nastavljena danas u Pančevu. Mobilni eko tim SBB-a očistiće danas i sutra, 2. i 3. novembra 2016. godine,  lokacije na Tamiškom keju, stari i novi buvljak.

Akciji čišćenja Pančeva prisustvovali su gradski menadžer Pančeva Aleksandar Farkaš i direktorka korporativnih komunikacija SBB-a Jovana Lukić, koji su svečano otvorili i novi park na Tamiškom keju, doniran sredstvima kompanije SBB, United Group Fondacije i Total TV-a.

Zahvaljujem se kompaniji SBB i United Group Fondaciji što je izašla u susret gradu Pančevu i što održava ovakve akcije po gradovima Srbije. Naša „Higijena“ se trudi da grad bude što čistiji, ali podizanje svesti naših sugrađana, naročito mlađe populacije je takođe jako bitna. Ovde je nekad bio dečiji park koji su huligani rasturili i veliko je zadovoljstvo što nam je SBB ponudio da ga obnovi. Tako smo oplemenili ceo ovaj deo grada, a i ubuduće ćemo biti otvoreni za saradnju sa svim društveno odgovornim kompanijama, kao što je SBB, izjavio je Aleksandar Farkaš, gradski menadžer grada Pančeva.

 

Prošle godine smo u okviru akcije čišćenja u celoj Srbiji očistili više od 100 lokacija u 15 gradova. Ove godine smo želeli da napravimo korak više – zato smo pokrenuli jedinstvenu inicijativu „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, kojom ukazujemo građanima na neophodnost promene svesti prema okolini u kojoj žive. U zajedničkoj akciji SBB-a, United Group Fondacije i Total TV-a, Pančevo je jedan od 20 gradova koji smo očistili, u želji da nam se pridruže sugrađani i prostore i mesta gde provode vreme održavaju čistim i ne bacaju đubre gde mu nije mesto. Takođe, u 16 gradova smo donirali parkove za decu sa novim ljuljaškama, klackalicama i penjalicama, poput ovog u Pančevu, u kom se deca igraju od oktobra, istakala je Jovana Lukić, koja se zahvalila predstavnicima grada Pančeva i JKP „Higijena“ na podršci.