Tatjana Božić, član Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje je prisustvovala uručivanju nagrada najboljim đacima i mentorima na teritoriji AP Vojvodine „Talenti 2022“ koje je održano u Novom Sadu. Nagrade najboljim učenicima i njihovim mentorima uručio je Igor Mirović, predsednik Vlade AP Vojvodine.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je među nagrađenima 13 učenika iz Pančeva i njihovih 9 mentora. Nagrade, najbolji đaci i mentori na teritoriji AP Vojvodine „Talenti 2022“ su dodeljene pančevcima iz oblasti fizike, matematike, tehnike, istorije, geografije i italijanskog jezika. Učenici su iz osnovnih škola „Jovan Jovanović Zmaj, „Miroslav Mika Antić“ i „Dositej Obradović“ iz Omoljice. Takođe, ima naših učenika iz Matematičke gimnazije i gimnazije „Uroš Predić“, a svi su oni polaznici Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“. Želela bih da čestitam našim učenicima, mentorima i naravno roditeljima, na postignutim, izuzetnim uspesima. Moram da napomenem da su ovi talentovani učenici, takođe nagrađeni i u Pančevu, povodom Dana grada i drago mi je, što je njihove uspehe prepoznala i AP Vojvodina. Nadam se da će im dobijene nagrade biti podsticaj da i u budućnosti postižu sjajne rezultate“ rekla je Tatjana Božić nakon dodele nagrada.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu već duži niz godina dodeljuje nagrade za uspehe na državnim i međunarodnim takmičenjima, najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i njihovim mentorima sa teritorije Vojvodine.