U četvrtak, 23. februara 2017. godine u Maloj sali Gradske uprave gradonačelnik Saša Pavlov uručio je 32 ugovora korisnicima kojima će biti dodeljeni paketi građevinskog materijala u okviru Regionalnog stambenog programa za poboljšanje uslova stanovanja za teritoriju grada Pančeva.

U okviru potprojekta 2 biće dodeljeni paketi za 18 korisnika, a u okviru potprojekta 4 pakete će dobiti 14 korisnika, sa maksimalnom vrednošću paketa do 9.500 evra.

Gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je:

Mi ove aktivnosti sprovodimo od 1991. godine, kada je u Pančevo došlo oko 12.000 izbegličkih porodica, za koje je Grad zajedno sa Komesarijatom za izbeglice i migracije RS, preko našeg lokalnog Povereništva i međunarodnih humanitarnih organizacija obezbedio velika materijalna sredstva po mnogim programima, a najviše po programima otkupa seoskih kuća i kroz humanitarnu pomoć.

Gradonačelnik je naveo da je Grad u proteklih 12 godina porodicama izbeglih i interno raseljenih lica dodelio na korišćenje 164 stambenih jedinica, 217 paketa građevinskog materijala, ukupne vrednosti od gotovo 45 miliona dinara, 11 seoskih kuća ukupne vrednosti od skoro 10 miliona dinara i četiri montažne kuće vrednosti od 10 miliona dinara. U okviru ekonomskog osnaživanja ovih porodica i raseljenih i izbeglih lica, obezbeđena su sredstva za rad za 37 porodica ukupne vrednosti od oko 5 miliona dinara.

Za ovu populaciju u gradu je za programe pomoći i podrške do sada izdvojeno 84 miliona dinara, istakao je Pavlov.

Član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković rekao je:

Grad Pančevo će i u ovoj godini aplicirati i već imamo najave da ćemo dobiti sredstva za nove projekte u okviru Regionalnog stambenog programa zbrinjavanja, tako da će i oni koji sada nisu dobili sredstva, moći da podnesu zahtev i nadam se da će to biti pozitivno rešeno.

Član Gradskog veća podsetio je da je pre mesec dana uručeno 14 ugovora za otkup seoskih domaćinstava i da se su trenutno u postupku procedure za otkup montažnih kuća, koje su već dodeljene, kako bi se ove kuće isporučile.