Александар Стевановић, градоначелник Панчева је свечано отворио манифестацију „Ускршњи базар“ у дворани Културног центра Панчево, коју организује Удружење жена „Панчевке – Горњи Град“ у сарадњи са Туристичком организацијом града Панчева, уз подршку Града Панчева.

„Драго ми је што лоше време није умањило ваш труд и није успело да поквари ово што сте припремили за све нас и за посетиоце нашег града. Захвалан сам вам на свему што радите, велико ми је задовољство што испред Града могу да дам велику подршку манифестацији као што је ова, јер је Панчево град који је познат по оваквим манифестацијама. Велика ми је част и задовољство што могу да дам и свој допринос да градимо како бренд Панчева, тако и читавог јужног Баната, јер се већ шести пут у нашем граду организује „Ускршњи базар“ захваљујући Удружењу жена „Панчевке“. Пред вама ће се у наредним данима, на Корзоу, представити више од 30 самосталних излагача и преко 20 удружења жена које својим рукотворинама и умећем промовишу културу, старе занате, гастрономију и мултикултуралност ове наше средине. Уживајте у богатом културно-уметничком програму, радионицама и такмичењима којa су организатори припремили, јер музиком, песмом, игром и обичајима, чувамо и негујемо културу и традицију свих народа који живе на овим просторима. Желим вам свима да Ускршње празнике дочекате и обележите са својим породицама у добром здрављу, испуњени радошћу“ рекао је градоначелник Стевановић.

Снежана Марјанов, председница Удружења жена „Панчевке“ је истакла да је ове године највише излагача до сада и да су дошли из целе Србије. Она је уручила у име деце вртића „Бамби“ поклон градоначелнику Панчева. Свештеник Преображенске цркве Велимир Бирманац, се такоже обратио присутнима на отварању „Ускршњег базара“ и изразио задовољство због неговања традиције и културе и окупљања поводом лепих обичаја пред највећи празник, Ускрс.

У културно-уметничком програму су учетвовала деца из вртића „Бубамара“, КУД „Чигра“ из Опова, Сефкерина и Панчева и ученици ОШ „Васа Живковић“, Балетске школе „Димитрије Парлић“ и Музичке школе „Јован Бандур“.

„Ускршњи базар“ трајаће све до 12. априла на платоу испред Културног центра Панчево, а штандови ће бити отворени за посетиоце од 10 до 17 часова.