Sednica Stručno-operativnog tima za odbranu od snega i snežnih nanosa Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva održana je u ponedeljak, 04. januara 2016. godine, sa početkom u 11:00 časova u zgradi Gradske uprave. Sednicom je predsedavao Saša Levnajić, zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva i zamenik gradonačelnika, a na sastanku su bili prisutni predstavnici javnih i javno-komunalnih preduzeća, Vojske RS i policije i ostali subjekti zaduženi za održavanje lokalnih saobraćajnica.

Zamenik komandanta Gradskog štaba Saša Levnajić izjavio je:

Imajući u vidu vremenske prilike, tj. snežne padavine koje su počele u noći između subote i nedelje u našem gradu, održali smo danas sastanak na kojem smo zatražili od svih javno-komunalnih preduzeća i ostalih subjekata koji učestvuju u poslovima čišćenja snega i održavanja puteva da podnesu izveštaj kako bismo utvrdili da li su preuzeli sve mere i kakvo je stanje na terenu. Svi putevi su prohodni, nije bilo zastoja, bilo je malo kraćih zadržavanja i zakašnjenja na linijama ATP-a, međutim, od jutros saobraćaj funkcioniše bez problema. Ono o čemu smo posebno razgovarali na današnjem sastanku jeste najavljena ledena kiša koja se očekuje po podne i uveče. Naloženo je svim javnim preduzećima i subjektima koji se bave održavanjem putevima da preduzmu sve neophodne mere, da se posipanjem soli i rizle na puteve spreči nastajanje bilo kakvih problema u saobraćaju. Naravno, ukoliko to bude moguće u zavisnosti od vremenskih prilika, s obzirom na to da su temperature prilično niske, a da so deluje samo do -7 stepeni. Očekujemo da u toku popodneva i noći neće biti problema i da će sve funkcionisati kao i do sada, rekao je Levnajić.

Nadležne ekipe i neophodna mehanizacija su na terenu, svi subjekti su angažovani i nalaze se u pripravnosti u slučaju potrebe. Stručno-operativni tim kao operativni organ Gradskog štaba u kontaktu je sa svim nadležnim subjektima, te će u svakoj situaciji biti upoznat sa stanjem na terenu i preduzimaće potrebne mere za rešavanje eventualnih problema.

 

sednica staba za vanredne situacije