У току је закључење Споразума о сарадњи између Града Панчева и Архитектонског факултета Универзитета у Београду, након што је факултет упутио граду Панчеву позив за наставак прошлогодишње сарадње у школској 2016/2017. години.

Основна тема мастер теза и мастер пројеката на предмету Интегрални урбанизам биће „Интегрални урбани пројекти за управљање јавном својином на локалном нивоу“. Полигон за израду интегралних урбаних пројеката и ове године биће територија града Панчева, а развојни оквир „Стратегија развоја града Панчева 2014-2020“.

Тим поводом су у четвртак, 9. марта стручњаци из Сектора за просторно и урбанистичко планирање и пројектовање ЈП-а „Дирекција за изградњу и уређење Панчева“ Наташа Митрески и Оливера Драгаш одржале презентацију у Градској управи града Панчева. Студенти су током презентације имали прилике да се упознају са планском документацијом града Панчева и другим информацијама од значаја за разумевање развоја града. Студенти и менторски тим су потом обишли центар града, а посету Панчеву завршили су обиласком насељеног места Долово.