Odbornici Skupštine grada Pančeva na 25. sednici usvojili su niz odluka i kadrovskih rešenja, Predlog o izmenama Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju infrastrukturnog kompleksa za obnovljive izvore energije na području katastarskih opština Dolovo i Pančevo na teritoriji grada Pančeva, o sprovođenju postupka javno-privatnog partnerstva, za realizaciju projekta za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje novih kapaciteta za proizvodnju toplotne energije, kao i o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti na teritoriji grada Pančeva za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu, i o koeficijentima za utvrđivanje poreza na imovinu nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je objasnio značaj usvajanja dopuna Odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva, kao i da se usvajanjem Predloga odluke o regresiranju troškova prevoza studentima grada Pančeva stiču uslovi za raspisivanje konkursa za regresiranje prevoza studenata i učenika po povoljnijim uslovima. Najavio je i da će već od 1. januara početi da saobraća „Panvoz“.

„Usvajanjem Odluke o regresiranju troškova prevoza ćemo definisati jasna pravila ko i kako od studenata i đaka koji žive u Pančevu, a školuju se na teritoriji druge lokalne samouprave, mogu da dobiju sredstva od Grada na ime regresa prevoza. Konsultovali smo se i sa Ministarstvom prosvete i Sekretarijatom za obrazovanje AP Vojvodine jer delimično sufinansira prevoz učenika i studenata Pančeva. Nakon usvajanja ove Oduke u najkraćem roku raspisaćemo konkurs za ostvarivanje prava studenata i učenika na regres za prevoz. Podsetiću da Grad regresira prevoz za 13 različitih socijalnih kategorija stanovnika, za trudnice, veterane, penzionere. Takođe, mogu da najavim da će „Panvoz“ biti osnovan i početi da saobraća od 1. januara 2023. godine. Pančevci će imati tri polaska u jutarnjim časovima iz Pančeva ka Dunav stanici u Beogradu i tri polaska u popodnevnim satima s Dunav stanice ka Pančevu. Ne favorizujemo nijednog prevoznika, već pomažemo našim sugrađankama i sugrađanima koji će birati na koji način će se prevesti do Beograda. Za sad postoji šest autobuskih prevoznika koji voze iz Pančeva ka Beogradu, a od sledeće godine na raspolaganju biće i voz“, rekao je Stevanović.

Usvojen je i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Protokol o promenama i nacrt Aneksa 3 Ugovora o javnom-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije za finansiranje, izgradnju i održavanje lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Pančeva sa javnim plaćanjem, koji je obrazložila  Maja Vitman, gradska menadžerka.

„Ugovor o javno-privatnom partnerstvu u oblasti uređenja puteva i putne infrastrukture omogućava uzimanje u obzir i vanredne situacije ili nepredviđene okolnosti, te zbog toga i predlažemo ovaj Protokol o promenama. Ulica bratstva-jedinstva je veoma važna za stanovnike Vojlovice, kako bismo izveli radove u dužini od 1.400 metara, širine tri metra, u narednoj godini, u delu presek Bratstva-jedinstva do Grobljanske, a ostali deo ulice da tretiramo postupkom rehabilitacije, potrebno je da Skupština usvoji Protokol o promenama kako bi se taj posao završio. Tokom sledeće godine biće završena i rekonstrukcija ulica Patrijarha Čarnojevića, Svetozara Šemića, kao i Josifa Marinkovića“ istakla je Maja Vitman.

Na današnjoj sednici Skupštine imenovani su i vršioci dužnosti ustanova kulture na teritoriji grada Pančeva.