Grad Pančevo u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, organizovao je Sajam zapošljavanja u cilju povećanja vidljivosti mera i programa u oblasti unapređenja zapošljavanja u Pančevu.

„Grad Pančevo u okviru lokalnog akcijskog plana zapošljavanja sprovodi ukupno sedam mera. Jedna od mera je i Sajam zapošljavanja koji na žalost nismo mogli da organizujemo u prethodne dve godine, zbog epidemijske situacije. Na štandu grada Pančeva dostupne su informacije u vezi sa otvorenim javnim pozivom koji se odnosi na mere aktivne politike zapošljavanja „Samozapošljavanje“ i „Otvaranje novih radnih mesta“. Ono što je važno je da korisnicima sredstva za samozapošljavanje grad Pančevo obezbeđuje pored finansijske i pravnu pomoć, savetodavnu pomoć prilikom registrovanja preduzeća, ali i knjigovodstvenu besplatnu podršku 12 meseci. Osim samozapošljavanja, imamo podsticajne mere poput stručne i studentske letnje prakse. Takođe, iz budžeta Grada izdvajaju se sredstva za meru „Pokretanje biznisa“ u iznosu do 500 hiljada dinara, a ukupno za budžet Lokalnog akcijskog plana zapošljavanja u ovoj godini opredeljeno je 13.500.000 dinara“ rekao je Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, prilikom svečanog otvaranja Sajma.

Svi zainteresovani posetioci su na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje mogli da dobiju informacije o uslugama i programima koje ustanova pruža.

„Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje svi zainteresovani mogu da dobiju odgovore na pitanja o uslugama i aktuelnim programima Službe, kao i stručne savete u pisanju radne biografije“, objasnila je Jelena Šinik v.d. direktora u pančevačkoj filijali NSZ i istakla da je najveća potražnja za kasirima, mašinskim i elektro tehničarima, saradnicima u osiguranju, magacionerima, ali da se traže na tržištu rada i industrijski inženjeri u proizvodnji, inženjeri kvaliteta, građevine, specijalisti za logistiku, računovođe, kuvari, konobari i poslastičari.

Na Sajmu zapošljavanja u 2022. godini su se predstavila 32 poslodavca koji nameravaju da zaposle nove radnike, a u ponudi je bilo 270 novih radnih mesta.