Na platou ispred Gradske uprave grada Pančeva održan je peti Sajam sporta koji organizuje Sportski savez Pančevo u saradnji sa Savezom za školski sport Pančeva i Pančevački savez za predškolski sport, sportsku animaciju i rekreaciju, uz podršku grada Pančeva. Na manifestaciji „Sajam sporta u Gradu sporta 2022“ prezentovano je 30 sportskih disciplina deci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, od 1. do 4. razreda, sa ciljem da se što više dece uključi u sport.

„Sajam sporta u Gradu sporta 2022“ je svečano otvorio Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančeva i zahvalio se svoj deci, roditeljima, sportskim radnicima na učešću, kao i svima koji su podržali ovu manifestaciju.

„Sportski savez Pančevo broji preko 15.000 registrovanih sportista, više od 260 sportskih klubova i preko 30 različitih sportskih disciplina, što nas čini veoma ponosnim. Sajam sporta je šansa da se deci približe sve sportske discipline i da svako dete odabere sport kojim će se baviti u budućnosti, a u tome je najvažnija uloga svih sportskih, prosvetnih i privrednih subjekata grada Pančeva“, rekao je Slobodan Bitević tom prilikom.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je u obraćanju prisutnima istakao, da kao što je i sam naziv manifestacije „Sajam sporta u Gradu sporta 2022“, Pančevo jeste grad sporta.

„Ovo je jedna od najlepših i najmasovnijih manifestacije koja omogućava da se deca uključe u sport, da razvijaju svoje telo, svoj duh i steknu zdrave životne navike. Neki od njih će postati novi šampioni, poput Slobodana Bitevića, Dušana Borkovića, Anje Crevar, Andree Stojadinov. Grad Pančevo će uvek podržavati ovakve manifestacije, ali i sve sportske klubove i sportske radnike koji čine naš grad gradom sporta. Nastavićemo da ulažemo u sportsku infrastrukturu, da rekonstruišemo i gradimo nove sportske objekte, kako bi što veći broj naše dece mogao da se bavi sportom i da naš grad i dalje sa ponosom nosi epitet grada sporta, grada evropskih i svetskih šampiona“, naglasio je Aleksandar Stevanović.

Manifestaciju je podržalo i Ministastvo unutrašnjih poslova Repubike Srbije, a Vladimir Ilić, pomoćnik ministra je istakao značaj Sportske jedinice policije, koja je i učestvovala.

U okviru manifestacije „Sajam sporta u Gradu sporta 2022“ održana je i trka „Brzinom do Zvezda“ za devojčice i dečake 3. i 4. razreda osnovnoškolskog uzrasta. Pobednici će svoji svoju školu i grad Pančevo predstavljati na finalnom takmičenju u junu mesecu u Beogradu.

Posetioci su imali priliku da prisustvuju demonstraciji borilačkih sportova, sportova sa loptom, streličarskim i streljačkim veštinama, probaju ronilačku i opremu za američki fudbal, kao i da se oporbaju u kajak-kanu ergonometrima, i mnogim drugim sportskim disciplinama koje su primerene njihovom uzrastu.