Na osnovu ODLUKE O PROGLAŠENJU VANREDNOG STANJA („Sl. glasnik RS“, br. 29/2020), a radi sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji grada Pančeva, Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva, na sastanku održanom 04 maja 2020. godine doneo je sledeću

ODLUKU

1. Počev od ponedeljka 04.05.2020. godine ugostiteljski objekti na teritoriji grada Pančeva (restorani, kafići, barovi, i sl.), odnosno pravna lica i preduzetnici u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića, odnosno pružanje usluga, mogu da obavljaju delatnost pružanja usluga korisnicima neposredno u zatvorenom prostoru i u prostoru organizovanih bašti na otvorenom, uz primenu, u odnosu na zaposlene i korisnike usluga, svih preventvnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, posebno onih koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 (organizovanje procesa rada koji obezbeđuje održavanje socijalne distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra, obaveznu dezinfekciju mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku, obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica od strane zaposlenih – za pružanje usluga na otvorenom, kao i dodatne mere, ograničenog broja lica u prostoriji, a u slučaju manjeg rastojanja od dva metra između korisnika pružanje usluga uz primenu staklene, plastične ili slične barijere, obaveznu dezinfekciju prostorija i podova, obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava, tj. maski i rukavica i od korisnika usluga – za pružanje usluga u zatvorenom prostoru), u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije.

2. Počev od petka 08.05.2020. godine mogu da obavljaju delatnost neposredne prodaje robe kupcima i neposredno vršenje usluga u tržnim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost trgovine na malo, kao i prodaja robe i vršenje usluga u lokalima iz kojih se ulazi iz zatvorenog prostora, uz primenu, u odnosu na zaposlene i korisnike usluga, svih preventvnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposelnih i korisnika usluga, posebno onih koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 (organizovanje procesa rada koji obezbeđuje ograničeni broj lica u prostoru, održavanje socijalne distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra, pružanje usluga uz primenu staklene, plastične ili slične barijere, obaveznu dezinfekciju prostorija i podova, mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku, obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica od strane zaposlenih i korisnika usluga), u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije.

KOMANDANT
Saša Pavlov